nujo, kuo daugiau to nesotumo, tuo blogiau kaitinant. Mononesočiosios irgi turi tą poveikį, bet jis nėra toks koncentruotas, kaip poli "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:op.waqtqffntskzlc@tomas2... > On Thu, 01 Mar 2012 15:20:22 +0200, ALORA <alora@griauztas.cool> wrote: > >> girdėjau pletkus (iš britų mogslinykų srities), kad riebaluose esančios nesočiosios riebalinės rūgštys kaitinamos virsta >> kancerogenais. Ta prasme, tas aliejus, kuris yra labai sveikas valgyti neapdorotas karščiu, visiškai nesveikas, kai jis >> kaitinamas. Nežinau, ar tiesa > > Žinau, kad ateis essas ir išjuoks mane, bet aš taip pat girdėjau, kad britų mokslininkai nesočiąsias riebalines rūgštis dar > skirsto į mononesočiąsias ir polinesočiąsias. Tai va pirmas galima kaitinti ir nieko joms nesidaro, o antrų kaitinti negalima. > Alyvų aliejuje daugiausia pirmųjų, o tarkim rapsų aliejuj - antrųjų. Dėl to ant alyvuogių aliejaus galima kepti, o ant rapsų - > nerekomenduotina.