kmynas ten dedamas tik į virtas bulves, jei apskritai dedamas. Ir arbata. Duonoje sutikti neteko. Duonoje dažniausiai būna kažkas panašaus į kalendrą. Bet kuriuo atveju, vežti į Lietuvą duoną tai kaip nešti pelėdą į atėnus. arbe malkas į mišką :) Nes netgi vakaruose pripažįstama, kad kuo toliau į šiaurę, tuo geresnė duona. bet tūliems lietuvisams to neįrodysi. Vienoj kepykloj esu užtikusi "Finnenbrot" - suomiška duona. Skoniu labai artima lietuviškai juodai. Tik aptikti sunku, bo staigiai išperkama. Tuo tarpu vokišką puspadį gali rasti visada ir visur :) beje, šian per radiją išgirdau, kad vokiečiai išrado vdupel gerą ir pažangų dalyką - mokyklinių vaikų medicininę patikrą kas metus mokyklai - rega, klausa ir pan. pasirodo, viena mokykla darė eksperimentą ir nustatė, kad taip galima anksti nustatyti daug negerovių ir užkirsti kelią jų vystymuisi. Turbūt šis absoliučiai vokiškas ir naujas išradimas Lietuvoje jau atšauktas, nes pas mus vis tiek viskas blogai, ar tebėra? "jurgis" <jurgis@burda.lt> wrote in message news:jsu3ln$11r$1@trimpas.omnitel.net... > O gal ta vokiska juoda duona be kmynu? Zinau zmoniu kurie nemegsta kmynu, automatiskai jiems netiks ir lietuviska > rugine duona... > > "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:op.wgj4fjsatskzlc@tomas2... > On Tue, 26 Jun 2012 20:07:04 +0300, ALORA <alora@griauztas.cool> wrote: >