Tema: Re: Gurmanas ...
Autorius: ALORA
Data: 2012-07-04 14:11:39
ajo, tada gali būti didelių skirtumų. Šiaurės jūros regionas yra panašesnis į mūsišką ir maisto, ir net kalbos atžvilgiu 
(ta prasme, daug posakių yra analogiški). Aš gyvenu Bavarijoje, teisingiau, Frankonijoje. Čia toks kultūriškai gan 
stagnacinis ir savitas regionas

"Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:op.wgwvk7fqtskzlc@tomas2...
> On Tue, 03 Jul 2012 10:23:43 +0300, ALORA <alora@griauztas.cool> wrote:
>
>> kmynas ten dedamas tik į virtas bulves, jei apskritai dedamas. Ir  arbata. Duonoje sutikti neteko. Duonoje 
>> dažniausiai būna kažkas panašaus  į kalendrą. Bet kuriuo atveju, vežti į Lietuvą duoną tai kaip nešti  pelėdą į 
>> atėnus. arbe malkas į mišką :) Nes netgi vakaruose  pripažįstama, kad kuo toliau į šiaurę, tuo geresnė duona. bet 
>> tūliems  lietuvisams to neįrodysi. Vienoj kepykloj esu užtikusi "Finnenbrot" -  suomiška duona. Skoniu labai artima 
>> lietuviškai juodai. Tik aptikti  sunku, bo staigiai išperkama. Tuo tarpu vokišką puspadį gali rasti  visada ir visur 
>> :)
>
> Nžn kaip kitur, bet tame DE gale kur brolio šeima gyvena (prie Šiaurės  jūros) tai duona kaip duona.
> Yra skanesnių, yra nelabai kokių. Kaip ir LT - ne visos duonos valgomos.