On Tue, 03 Jul 2012 10:23:43 +0300, ALORA <alora@griauztas.cool> wrote: > kmynas ten dedamas tik į virtas bulves, jei apskritai dedamas. Ir > arbata. Duonoje sutikti neteko. Duonoje dažniausiai būna kažkas panašaus > į kalendrą. Bet kuriuo atveju, vežti į Lietuvą duoną tai kaip nešti > pelėdą į atėnus. arbe malkas į mišką :) Nes netgi vakaruose > pripažįstama, kad kuo toliau į šiaurę, tuo geresnė duona. bet tūliems > lietuvisams to neįrodysi. Vienoj kepykloj esu užtikusi "Finnenbrot" - > suomiška duona. Skoniu labai artima lietuviškai juodai. Tik aptikti > sunku, bo staigiai išperkama. Tuo tarpu vokišką puspadį gali rasti > visada ir visur :) Nžn kaip kitur, bet tame DE gale kur brolio šeima gyvena (prie Šiaurės jūros) tai duona kaip duona. Yra skanesnių, yra nelabai kokių. Kaip ir LT - ne visos duonos valgomos.