Idomiai cia. Mano zmona daro ta pati, tik pila ne nauja vandeli, o ta pati nupylusi uzkaitina ir vel uzpila. Vesiam rusy dar dabar stovi vienas sloikas tokiu. "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message news:k0b67k$6km$1@trimpas.omnitel.net... > as darau panasiai, bet siek tiek paprasciau: > > Surinktus agurkus nuplaunu ir nupjaustau uodegeles.I svarius trilitrinius > stiklainius priedu daug daug rauginimui skirtu prieskoniniu zoliu > (krapai,krienai,vyniu lapai,j.serbentu lapai,azuolo lapai) ,cesnako > .Saltame sulinio arba saltinio vandenyje istirpinu 2-3 v.saukstus > nejoduotos druskos ant litro vandens,juom uzpilu agurkus.Uzdengiu > dangteliu ir palieku rugti 3-4 paras - kol matosi,kad skystis pabala ir > pradeda putoti.Tada skysti nupilu ir vel uzpilu verdanciu nedruskintu > vandeniu is to paties sulinio arba grezinio.I kai kuriuos stiklainius > imetu svieziu cili pipiru tiek del astrumo,tiek ir del geresnio > uzsikonservavimo.Ataususius stiklainius,padedame i tamsia vesia vieta. > > > "butunuoma.lt" <noreply@butunuoma.lt> wrote in message > news:k0138b$uqo$1@trimpas.omnitel.net... >> Cia kalba ejo apie marinata, bet jeigu rauginam, tai reiktu ideti krienu >> saknu (daug nereikia), kad negestu. Ir siaip, galima parauginti kiek >> reikia pagal skoni, tada atvirinti ta tirpala, kuriame rugo agurkai, >> pries tai isemus zoles. Agurkus nuplauti, prideti nauju zoliu ir >> pakaitinti kelias min. 70 ar pan. laipsniu t. Rodos, kad taip. Recepto >> originalas pamestas. Pagal sita visada budavo geri agurkai (kokie buvo >> kaitinimo metu, tokie ir liko). Tik agurku spalva bus daugiau ruda. >> Raugiant situo budu reikia daugiau vandens pradiniam raugimui, negu >> iprasta! >> -- >> www.butunuoma.lt >> www.arenda-kvartir.lt >> www.some-good-hotels.com >> >> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message >> news:k00git$duv$1@trimpas.omnitel.net... >>> Na,stai ir pasitvirtino mano teorija apie siuksles Sauda prieskoniuose - >>> ruosiau ne taip kaip parasyta instrukcijoje ir kaip esu iprates visada >>> daryti,o praviriau marnate ta misini.Ir rezultatas puikus. >>> Kas link recepto,tai as ant litro vandens verciu 4-5 v.s cukraus,1-1.5 >>> v.s. druskos ir 0.75-125 gr acto.Kai sovietiniais laikais nebudavo >>> prieksoniu misiniu,tai susirinkdavau pats :cesnakas,morka,kvapieji >>> pipirai,juodieji pipiai,kalendros ir garstyciu grudeliai, krapu koteliai >>> .Veliau be didesnio vargo isigydavau lenku firmos Cykoria S.A. agurku >>> marinavimui skirtus prieskonius.O dabar ju arba jiems panasiu neberandu >>> niekur.Na, bet uz savaites jau kaip turesiu ,tai jau ilgam >>> >>> "bite" <raktazole@takas.lt> wrote in message >>> news:jvrs6f$6gp$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Senais laikais dideli demesi skirdavo agurku veislem. Isskirdavo >>>> vasarinius ir zieminius. >>>> Bet tai buvo seniai, daug vandens nutekejo, o visokie "rodniciokai" gal >>>> jau ir pamirsti... >>>> Druska -taip, tik druska "vulgaris", ziema tai ana kalnais prie kasu, >>>> matyt, keleliui pasibarstyt... >>>> Actas...Velgi senu senovej niekas acto tam reikalui nenaudojo, tik >>>> "esencija". Manrods, dar ir cia suo pakastas. Apie jokius 3% tikrai >>>> negali buti ir kalbos. Nebent 9...Ir tikrai ne saukstais. Pats >>>> marinatas turi buti labai astrus, nes agurkai-vanduo, marinatas labai >>>> stipriai atsiskies. >>>> Is tu senu laiku pamenu toki marinato recepta: litrui marinato-po >>>> sauksta acto esencijos, druskos ir cukraus. Agurkai budavo astroki, bet >>>> puikus. >>>> Dabar uz nieka galvos neguldau, seniai konservavimais nebeuzsiimu, o >>>> anuometine esencija nezinia kokios koncentracijos budavo. >>>> >>>> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message >>>> news:jvnj27$sk3$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> Padiskutuokime kame gali buti reikalas, kad uzmarinuoti agurkai po >>>>> keliu dienu pradeda rugti .Jau ne pirma desimti metu juos marinuoju >>>>> vienodu budu,na bet tokia situacija atsitiko pirma karta.Man paciam >>>>> kyla tik 1 mintis - Sauda prieskoniu misinys yra siuksliu misinys ir >>>>> butent del tu g-bos dulkiu ir vyksta rugimas. >>>>> P.S.Gal kas matete Vilniuje pirkti lenkisku aurku marinavomui skirtu >>>>> misiniu? >>>> >>> >> > >