pas mane dar nuo uzpraeitu metu yra :) "Saulius74901" <kuzziaTRINTI@takas.lt> wrote in message news:k0d3pf$sge$1@trimpas.omnitel.net... > Idomiai cia. > Mano zmona daro ta pati, tik pila ne nauja vandeli, o ta pati nupylusi > uzkaitina ir vel uzpila. > Vesiam rusy dar dabar stovi vienas sloikas tokiu. > "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message > news:k0b67k$6km$1@trimpas.omnitel.net... >> as darau panasiai, bet siek tiek paprasciau: >> >> Surinktus agurkus nuplaunu ir nupjaustau uodegeles.I svarius trilitrinius >> stiklainius priedu daug daug rauginimui skirtu prieskoniniu zoliu >> (krapai,krienai,vyniu lapai,j.serbentu lapai,azuolo lapai) ,cesnako >> .Saltame sulinio arba saltinio vandenyje istirpinu 2-3 v.saukstus >> nejoduotos druskos ant litro vandens,juom uzpilu agurkus.Uzdengiu >> dangteliu ir palieku rugti 3-4 paras - kol matosi,kad skystis pabala ir >> pradeda putoti.Tada skysti nupilu ir vel uzpilu verdanciu nedruskintu >> vandeniu is to paties sulinio arba grezinio.I kai kuriuos stiklainius >> imetu svieziu cili pipiru tiek del astrumo,tiek ir del geresnio >> uzsikonservavimo.Ataususius stiklainius,padedame i tamsia vesia vieta. >> >> >> "butunuoma.lt" <noreply@butunuoma.lt> wrote in message >> news:k0138b$uqo$1@trimpas.omnitel.net... >>> Cia kalba ejo apie marinata, bet jeigu rauginam, tai reiktu ideti krienu >>> saknu (daug nereikia), kad negestu. Ir siaip, galima parauginti kiek >>> reikia pagal skoni, tada atvirinti ta tirpala, kuriame rugo agurkai, >>> pries tai isemus zoles. Agurkus nuplauti, prideti nauju zoliu ir >>> pakaitinti kelias min. 70 ar pan. laipsniu t. Rodos, kad taip. Recepto >>> originalas pamestas. Pagal sita visada budavo geri agurkai (kokie buvo >>> kaitinimo metu, tokie ir liko). Tik agurku spalva bus daugiau ruda. >>> Raugiant situo budu reikia daugiau vandens pradiniam raugimui, negu >>> iprasta! >>> -- >>> www.butunuoma.lt >>> www.arenda-kvartir.lt >>> www.some-good-hotels.com >>> >>> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message >>> news:k00git$duv$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Na,stai ir pasitvirtino mano teorija apie siuksles Sauda >>>> prieskoniuose - ruosiau ne taip kaip parasyta instrukcijoje ir kaip esu >>>> iprates visada daryti,o praviriau marnate ta misini.Ir rezultatas >>>> puikus. >>>> Kas link recepto,tai as ant litro vandens verciu 4-5 v.s cukraus,1-1.5 >>>> v.s. druskos ir 0.75-125 gr acto.Kai sovietiniais laikais nebudavo >>>> prieksoniu misiniu,tai susirinkdavau pats :cesnakas,morka,kvapieji >>>> pipirai,juodieji pipiai,kalendros ir garstyciu grudeliai, krapu >>>> koteliai .Veliau be didesnio vargo isigydavau lenku firmos Cykoria S.A. >>>> agurku marinavimui skirtus prieskonius.O dabar ju arba jiems panasiu >>>> neberandu niekur.Na, bet uz savaites jau kaip turesiu ,tai jau ilgam >>>> >>>> "bite" <raktazole@takas.lt> wrote in message >>>> news:jvrs6f$6gp$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> Senais laikais dideli demesi skirdavo agurku veislem. Isskirdavo >>>>> vasarinius ir zieminius. >>>>> Bet tai buvo seniai, daug vandens nutekejo, o visokie "rodniciokai" >>>>> gal jau ir pamirsti... >>>>> Druska -taip, tik druska "vulgaris", ziema tai ana kalnais prie kasu, >>>>> matyt, keleliui pasibarstyt... >>>>> Actas...Velgi senu senovej niekas acto tam reikalui nenaudojo, tik >>>>> "esencija". Manrods, dar ir cia suo pakastas. Apie jokius 3% tikrai >>>>> negali buti ir kalbos. Nebent 9...Ir tikrai ne saukstais. Pats >>>>> marinatas turi buti labai astrus, nes agurkai-vanduo, marinatas labai >>>>> stipriai atsiskies. >>>>> Is tu senu laiku pamenu toki marinato recepta: litrui marinato-po >>>>> sauksta acto esencijos, druskos ir cukraus. Agurkai budavo astroki, >>>>> bet puikus. >>>>> Dabar uz nieka galvos neguldau, seniai konservavimais nebeuzsiimu, o >>>>> anuometine esencija nezinia kokios koncentracijos budavo. >>>>> >>>>> "Povilas" <nomail@mail.com> wrote in message >>>>> news:jvnj27$sk3$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> Padiskutuokime kame gali buti reikalas, kad uzmarinuoti agurkai po >>>>>> keliu dienu pradeda rugti .Jau ne pirma desimti metu juos marinuoju >>>>>> vienodu budu,na bet tokia situacija atsitiko pirma karta.Man paciam >>>>>> kyla tik 1 mintis - Sauda prieskoniu misinys yra siuksliu misinys ir >>>>>> butent del tu g-bos dulkiu ir vyksta rugimas. >>>>>> P.S.Gal kas matete Vilniuje pirkti lenkisku aurku marinavomui skirtu >>>>>> misiniu? >>>>> >>>> >>> >> >> > >