visalaika budavo 'virsutinis sviestas' (ghee), bet atsiradus pigiam aliejuj kaip ir isnyko mociute visada jo turedavo. kambario temperaturoj jis skystas. -- T "bzik" <bzik@bzik.bzik> wrote in message news:lujf96$ul3$1@trimpas.omnitel.net... > aliejus buvo, tik niekas visais kanalais nezyzė, kad jis sveikiau. Aliejus > buvo naudojamas žuviai kept ar kaip pakaitalas pritrūkus taukų. > Nežinau kiek realiai sveikiau visi margarinai, bet po 90-ųjų gamintojai ir > importuotojai su pirktiniais medikais tiek padirbėjo, kad daugely virtuvių > sviestas išnyko. Tą patį darė aliejaus importuotojai. Vėliau prasidėjo > stūmimas, kad reikia naudot alyvuogių aliejų, o kiti tapo nesveikais :) > > "Night" wrote in message news:luibmv$46i$1@trimpas.omnitel.net... > > Kogero, aliejus budavo prabagos preke - blynams ir pan, turbut kewle ant > tauku kepdavo... Kai buvau mazas - nesigilinau i tuometines virtuves > ypatumus gausiai :) > > "giedriusf" <giedriusf@nomail-gmail.com> wrote in message > news:flli0ap5f8j4t7748d4n99o2fa6aqalndv@4ax.com... >> On Thu, 4 Sep 2014 22:40:56 +0300, "Night" >> <vkumpikas_trint_@gmail.com> wrote: >> >>>Maisto sveikumas labai priklauso nuo to, is ko ji darysi, o ne nuo to, i >>>koki puoda sudesi. Bet kuriuo atveju mano galva to "svekimo" vaikytis yra >>>visiska nesamone. Nupirk savo 1+ geriau naujus batus vietoj puodo, ir >>>tegul >>>kepa karbonada po senovei - keptuveje ant aliejaus :) >>> >> >> Po senovei ne ant aliejaus kepdavo :) >> >>>"maTas" <matas@bepasto.com> wrote in message >>>news:lu9873$6dr$2@trimpas.omnitel.net... >>>> Labas, >>>> kas turit toká stebuklà namie kaip daugiafunkcis puodas? >>>> Ar daug naudojat, ar skaniai gaunas, ar iðeina tikrai ávairø maistà >>>> gamint >>>> (sveikà) >>>> +1 uþsimanë, bet sakau ar nedulkës lentynoje paskui... >>>> Koká rekomenduotumët þiûrët, pvz? >>>> >>>> Aèiû >>>> maTas >>> >