Perskaiciau daug kinietiskos sriubos receptu, is kuriu filosofijos ir pas mus randamu ingredientu verdu toki varianta: Imu dvieju rusiu grybus: tuos baltuosius, kurie siek tiek kvepia actu ir ausiagrybius (cloud years, jokiu budu ne shitake). Abieju ju buna IKI prekybos centruose. Dideliam puodui imu po viena gryba is dvieju, esanciu pakelyje. Grybus uzmerkiu pusvalandziui. Is kauliuku isverdu sultini. Gali buti vistienos, gali buti jautienos kauliukai. Imu mesa: kiauliena arba vistiena, supjaustau siaudeliais. Vok puode (koks is tikro ten pas mane vok. Karikatura ir tiek :-) Manau tas pats butu ir paprastoje keptuveje) ikaitinu siek tiek aliejaus ir kepinu mesa. Geriausiai butu ta dary sezamo aliejuje, bet jis per brangus, todel alieju maisau, sezamo ipildamas kiek negaila. Turiu siek tiek aliejaus su astriaja paprika, tai cia jis irgi labai tinka. Kai mesa jau isleidzia savo sultis, dedu smulkiai pjaustyto imbiero, bambuku ugliu, sojos padazo. Kepu kol mesa iskepa. Jei reikia, siek tiek ipilu sultinio, kad neprisviltu. Ismirkusius grybus supjaustau siaudeliais, ismesdamas sukietejusias vietas (kotelius). Grybus ir keptuves turini verciu i sultini. Pagal tirstuma pripilu vandens. Virti reikia mazdaug pusvalandi. Kai uzverda, pradedu reguliuti astruma ir rugstuma. Astrumo siek tiek ateina is keptuves, o jei reikia daugiau, dedu raudonosios astriosios paprikos. Rugstumui rekomenduoja naudoti ryziu acta, bet man puikiausiai tinka ir turimas actas. Nepajutau jokio skirtumo. Sriuba turi buti astri ir rugsti (pagal kiekvieno gamintojo skoni). Baigiant virti sriuba patirstinu kukuruzu miltais arba krakmolu. Visai pries pabaiga dideliam puodui imu pora-trejeta zaliu kiausiniu, juos mikseriu ismaisau ir leta srovele supilu i sriuba. Kai sriuba uzverda - baigta. Skanaus! "Marius" <star@space.com> wrote in message news:gve1or$e77$1@trimpas.omnitel.net... > Gal kas pasidalintu astrios ir skanios sriubos receptais?