Tema: Re: sriuba
Autorius: Baubas
Data: 2009-05-25 15:55:25
Perskaiciau daug kinietiskos sriubos receptu, is kuriu filosofijos ir pas 
mus randamu ingredientu verdu toki varianta:

Imu dvieju rusiu grybus: tuos baltuosius, kurie siek tiek kvepia actu ir 
ausiagrybius
(cloud years, jokiu budu ne shitake). Abieju ju buna IKI prekybos centruose. 
Dideliam puodui imu po viena gryba is dvieju,
esanciu pakelyje. Grybus uzmerkiu pusvalandziui.

Is kauliuku isverdu sultini. Gali buti vistienos, gali buti jautienos 
kauliukai.

Imu mesa: kiauliena arba vistiena, supjaustau siaudeliais. Vok puode (koks 
is tikro ten pas mane vok. Karikatura ir tiek :-)
 Manau tas pats butu ir paprastoje keptuveje)  ikaitinu siek tiek aliejaus 
ir kepinu mesa. Geriausiai butu ta dary sezamo aliejuje,
bet jis per brangus, todel alieju maisau, sezamo ipildamas kiek negaila. 
Turiu siek tiek aliejaus su astriaja paprika, tai cia jis irgi labai tinka.
Kai mesa jau isleidzia savo sultis, dedu smulkiai pjaustyto imbiero, bambuku 
ugliu, sojos padazo. Kepu kol mesa iskepa.
Jei reikia, siek tiek ipilu sultinio, kad neprisviltu.

Ismirkusius grybus supjaustau siaudeliais, ismesdamas sukietejusias vietas 
(kotelius). Grybus ir keptuves turini verciu i sultini.
Pagal tirstuma pripilu vandens. Virti reikia mazdaug pusvalandi. Kai 
uzverda, pradedu reguliuti astruma ir rugstuma.
Astrumo siek tiek ateina is keptuves, o jei reikia daugiau, dedu raudonosios 
astriosios paprikos.
Rugstumui rekomenduoja naudoti ryziu acta, bet man puikiausiai tinka ir 
turimas actas. Nepajutau jokio skirtumo.
Sriuba turi buti astri ir rugsti (pagal kiekvieno gamintojo skoni). Baigiant 
virti sriuba patirstinu kukuruzu miltais arba krakmolu.
Visai pries pabaiga dideliam puodui imu pora-trejeta zaliu kiausiniu, juos 
mikseriu ismaisau ir leta srovele supilu i sriuba.
Kai sriuba uzverda - baigta.

Skanaus!
"Marius" <star@space.com> wrote in message 
news:gve1or$e77$1@trimpas.omnitel.net...
> Gal kas pasidalintu astrios ir skanios sriubos receptais?