"Astrumo siek tiek ateina is keptuves". Manau teflonas. Arb jei sveik, tai spizius irgi duod astrum. "Marius" <star@space.com> wrote in message news:gveadr$t09$1@trimpas.omnitel.net... >O is sio recepto kas duoda ashtruma? > "Baubas" <ricardas@eurofila.TRINTI.com> wrote in message > news:gve4ft$j8m$1@trimpas.omnitel.net... >> Perskaiciau daug kinietiskos sriubos receptu, is kuriu filosofijos ir pas >> mus randamu ingredientu verdu toki varianta: >> >> Imu dvieju rusiu grybus: tuos baltuosius, kurie siek tiek kvepia actu ir >> ausiagrybius >> (cloud years, jokiu budu ne shitake). Abieju ju buna IKI prekybos >> centruose. Dideliam puodui imu po viena gryba is dvieju, >> esanciu pakelyje. Grybus uzmerkiu pusvalandziui. >> >> Is kauliuku isverdu sultini. Gali buti vistienos, gali buti jautienos >> kauliukai. >> >> Imu mesa: kiauliena arba vistiena, supjaustau siaudeliais. Vok puode >> (koks is tikro ten pas mane vok. Karikatura ir tiek :-) >> Manau tas pats butu ir paprastoje keptuveje) ikaitinu siek tiek aliejaus >> ir kepinu mesa. Geriausiai butu ta dary sezamo aliejuje, >> bet jis per brangus, todel alieju maisau, sezamo ipildamas kiek negaila. >> Turiu siek tiek aliejaus su astriaja paprika, tai cia jis irgi labai >> tinka. >> Kai mesa jau isleidzia savo sultis, dedu smulkiai pjaustyto imbiero, >> bambuku ugliu, sojos padazo. Kepu kol mesa iskepa. >> Jei reikia, siek tiek ipilu sultinio, kad neprisviltu. >> >> Ismirkusius grybus supjaustau siaudeliais, ismesdamas sukietejusias >> vietas (kotelius). Grybus ir keptuves turini verciu i sultini. >> Pagal tirstuma pripilu vandens. Virti reikia mazdaug pusvalandi. Kai >> uzverda, pradedu reguliuti astruma ir rugstuma. >> Astrumo siek tiek ateina is keptuves, o jei reikia daugiau, dedu >> raudonosios astriosios paprikos. >> Rugstumui rekomenduoja naudoti ryziu acta, bet man puikiausiai tinka ir >> turimas actas. Nepajutau jokio skirtumo. >> Sriuba turi buti astri ir rugsti (pagal kiekvieno gamintojo skoni). >> Baigiant virti sriuba patirstinu kukuruzu miltais arba krakmolu. >> Visai pries pabaiga dideliam puodui imu pora-trejeta zaliu kiausiniu, >> juos mikseriu ismaisau ir leta srovele supilu i sriuba. >> Kai sriuba uzverda - baigta. >> >> Skanaus! >> "Marius" <star@space.com> wrote in message >> news:gve1or$e77$1@trimpas.omnitel.net... >>> Gal kas pasidalintu astrios ir skanios sriubos receptais? >> >> >