Tema: Re: sriuba
Autorius: Baubas
Data: 2009-05-26 09:18:37
Astrieji pipiriukai. Be to, esu minejes, kad naudoju alieju su astriaisiais 
pipirais.

"Marius" <star@space.com> wrote in message 
news:gveadr$t09$1@trimpas.omnitel.net...
>O is sio recepto kas duoda ashtruma?
> "Baubas" <ricardas@eurofila.TRINTI.com> wrote in message 
> news:gve4ft$j8m$1@trimpas.omnitel.net...
>> Perskaiciau daug kinietiskos sriubos receptu, is kuriu filosofijos ir pas 
>> mus randamu ingredientu verdu toki varianta:
>>
>> Imu dvieju rusiu grybus: tuos baltuosius, kurie siek tiek kvepia actu ir 
>> ausiagrybius
>> (cloud years, jokiu budu ne shitake). Abieju ju buna IKI prekybos 
>> centruose. Dideliam puodui imu po viena gryba is dvieju,
>> esanciu pakelyje. Grybus uzmerkiu pusvalandziui.
>>
>> Is kauliuku isverdu sultini. Gali buti vistienos, gali buti jautienos 
>> kauliukai.
>>
>> Imu mesa: kiauliena arba vistiena, supjaustau siaudeliais. Vok puode 
>> (koks is tikro ten pas mane vok. Karikatura ir tiek :-)
>> Manau tas pats butu ir paprastoje keptuveje)  ikaitinu siek tiek aliejaus 
>> ir kepinu mesa. Geriausiai butu ta dary sezamo aliejuje,
>> bet jis per brangus, todel alieju maisau, sezamo ipildamas kiek negaila. 
>> Turiu siek tiek aliejaus su astriaja paprika, tai cia jis irgi labai 
>> tinka.
>> Kai mesa jau isleidzia savo sultis, dedu smulkiai pjaustyto imbiero, 
>> bambuku ugliu, sojos padazo. Kepu kol mesa iskepa.
>> Jei reikia, siek tiek ipilu sultinio, kad neprisviltu.
>>
>> Ismirkusius grybus supjaustau siaudeliais, ismesdamas sukietejusias 
>> vietas (kotelius). Grybus ir keptuves turini verciu i sultini.
>> Pagal tirstuma pripilu vandens. Virti reikia mazdaug pusvalandi. Kai 
>> uzverda, pradedu reguliuti astruma ir rugstuma.
>> Astrumo siek tiek ateina is keptuves, o jei reikia daugiau, dedu 
>> raudonosios astriosios paprikos.
>> Rugstumui rekomenduoja naudoti ryziu acta, bet man puikiausiai tinka ir 
>> turimas actas. Nepajutau jokio skirtumo.
>> Sriuba turi buti astri ir rugsti (pagal kiekvieno gamintojo skoni). 
>> Baigiant virti sriuba patirstinu kukuruzu miltais arba krakmolu.
>> Visai pries pabaiga dideliam puodui imu pora-trejeta zaliu kiausiniu, 
>> juos mikseriu ismaisau ir leta srovele supilu i sriuba.
>> Kai sriuba uzverda - baigta.
>>
>> Skanaus!
>> "Marius" <star@space.com> wrote in message 
>> news:gve1or$e77$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Gal kas pasidalintu astrios ir skanios sriubos receptais?
>>
>>
>