O cia ish begalinio smalsumo man kilo klausimas kaip pasidaryti ashtriu pipiru alieju. Esu naudojes toki atvezta ish uzsienio galvojau cia kazka ipatingo, o gal galima namu salygom toki pasigamint tikrai neblogas daiktas, kepi ka nori ir viskas gaunasi astriai :) "Baubas" <ricardas@eurofila.TRINTI.com> wrote in message news:gvg1jt$hcs$1@trimpas.omnitel.net... > Astrieji pipiriukai. Be to, esu minejes, kad naudoju alieju su > astriaisiais pipirais. > > "Marius" <star@space.com> wrote in message > news:gveadr$t09$1@trimpas.omnitel.net... >>O is sio recepto kas duoda ashtruma? >> "Baubas" <ricardas@eurofila.TRINTI.com> wrote in message >> news:gve4ft$j8m$1@trimpas.omnitel.net... >>> Perskaiciau daug kinietiskos sriubos receptu, is kuriu filosofijos ir >>> pas mus randamu ingredientu verdu toki varianta: >>> >>> Imu dvieju rusiu grybus: tuos baltuosius, kurie siek tiek kvepia actu ir >>> ausiagrybius >>> (cloud years, jokiu budu ne shitake). Abieju ju buna IKI prekybos >>> centruose. Dideliam puodui imu po viena gryba is dvieju, >>> esanciu pakelyje. Grybus uzmerkiu pusvalandziui. >>> >>> Is kauliuku isverdu sultini. Gali buti vistienos, gali buti jautienos >>> kauliukai. >>> >>> Imu mesa: kiauliena arba vistiena, supjaustau siaudeliais. Vok puode >>> (koks is tikro ten pas mane vok. Karikatura ir tiek :-) >>> Manau tas pats butu ir paprastoje keptuveje) ikaitinu siek tiek >>> aliejaus ir kepinu mesa. Geriausiai butu ta dary sezamo aliejuje, >>> bet jis per brangus, todel alieju maisau, sezamo ipildamas kiek negaila. >>> Turiu siek tiek aliejaus su astriaja paprika, tai cia jis irgi labai >>> tinka. >>> Kai mesa jau isleidzia savo sultis, dedu smulkiai pjaustyto imbiero, >>> bambuku ugliu, sojos padazo. Kepu kol mesa iskepa. >>> Jei reikia, siek tiek ipilu sultinio, kad neprisviltu. >>> >>> Ismirkusius grybus supjaustau siaudeliais, ismesdamas sukietejusias >>> vietas (kotelius). Grybus ir keptuves turini verciu i sultini. >>> Pagal tirstuma pripilu vandens. Virti reikia mazdaug pusvalandi. Kai >>> uzverda, pradedu reguliuti astruma ir rugstuma. >>> Astrumo siek tiek ateina is keptuves, o jei reikia daugiau, dedu >>> raudonosios astriosios paprikos. >>> Rugstumui rekomenduoja naudoti ryziu acta, bet man puikiausiai tinka ir >>> turimas actas. Nepajutau jokio skirtumo. >>> Sriuba turi buti astri ir rugsti (pagal kiekvieno gamintojo skoni). >>> Baigiant virti sriuba patirstinu kukuruzu miltais arba krakmolu. >>> Visai pries pabaiga dideliam puodui imu pora-trejeta zaliu kiausiniu, >>> juos mikseriu ismaisau ir leta srovele supilu i sriuba. >>> Kai sriuba uzverda - baigta. >>> >>> Skanaus! >>> "Marius" <star@space.com> wrote in message >>> news:gve1or$e77$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Gal kas pasidalintu astrios ir skanios sriubos receptais? >>> >>> >> > >