Tema: Re: Voverushku konservavimas ziemai
Autorius: Linas Petkevičius
Data: 2009-07-23 00:06:50
O ka cia prigudrausi daug. Geriausiai, jei turi medine backute, nors tinka
ir plastikines - pernai bandziau kazkokia ish Rokiskio Surio pasiskolinta,
kur koncentratus vezioja. Svarbu, kad dangtis labai sandariai uzsidarytu.
Imi voveruskas ir nuplauni jas karstu ar net verdanciu vandeniu . Sukrauni
dailiai i backute ir uzpili, kazkur 70%, kad apsemtu. Ash nieko
nemandravoju - prieskonius visokius galima ir ruosiant prideti. Ant
kilogramo grybu imi koki arbatini sauksteli druskos ir koki 1-2 gramus E330,
susmulkinu ir uzbarstau ant virsaus kelis juodojo serbento lapus ir pora
babkos lapeliu. Tada viska prislegiu su dangciu ir virsuj slovika su
vandeniu statau. Svoris - ish akies. Kad neplaukiotu dangtis, bet ir kad ne
traiskytu, o butent slegtu. Ir saltai i rusi statau. Bet ne pilna backa, o
taip koki 15-20%. Kai prirenku vel - uzdedu antra ir tolimesnius sluoksnius.
Man gaunasi taip 7-8, bet cia nuo backutes priklauso ir kiek grybu yra :).
Jie pastoviai susmenhga, tai ir vietos naujos atsiranda. Vandens dapilineti,
jei gerai parinktas slegis praktiskai nereikia - jau ish sulciu uztenka. Bet
jei truksta, tai pabaigoje imu ant litro vandens 10 gramu druskos ir tokiu
tirpalu uzpilu. Galima deti ir skirtingus sluoksnius. Man labai patinka
sluoksnis voverusku - sluoksnis ryziku (nezinau kaip lietuviskai). I ryzikus
dar labai gerai krieno lapa susmulkinus imaisyti, jis labai gerai skoni
patiuninguoja. Bet tada jau nieko nereikia det - nei pipiru jokiu, nei
serbentu - krienai praktiskai nesijaucia, o tik gryni ryzikai, nes tokiu
budu issisugo pats geriausias aromatas (bent jau man). Kai backa uzpildyta
(nu arba baigesi kantrybe ar grybai) i salta rusi ja - taip iki kokio
lapkricio. Arba i tvenkini, jei neabejoji sandarumu (su plastamsine
garantuotai, bet nera prasmes). Tada apverti ir pradedi vartoti nuo apatinio
sluoksnio. Bent jau pradzioj tai toks jausmas, kad visa backa pats suvalgysi
ir niekam neduosi. Bet po pirmu triju bliudeliu su bulvem kazkaip sirdis
atlegsta...
"Egis" <nera@mail.lt> wrote in message
news:h47ted$hjv$1@trimpas.omnitel.net...
> Pasidalinkite savais receptais kaip konservuojate voverushkas ziemai.
>