Tema: Re: Voverushku konservavimas ziemai
Autorius: yolacka
Data: 2009-07-23 08:10:27
ech...
"Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message 
news:h47v1a$it2$1@trimpas.omnitel.net...
>  O ka cia prigudrausi daug. Geriausiai, jei turi medine backute, nors 
> tinka ir plastikines - pernai bandziau kazkokia ish Rokiskio Surio 
> pasiskolinta, kur koncentratus vezioja. Svarbu, kad dangtis labai 
> sandariai uzsidarytu. Imi voveruskas ir nuplauni jas karstu ar net 
> verdanciu vandeniu . Sukrauni dailiai i backute ir uzpili, kazkur 70%, kad 
> apsemtu. Ash nieko nemandravoju - prieskonius visokius galima ir ruosiant 
> prideti. Ant kilogramo grybu imi koki arbatini sauksteli druskos ir koki 
> 1-2 gramus E330, susmulkinu ir uzbarstau ant virsaus kelis juodojo 
> serbento lapus ir pora babkos lapeliu. Tada viska prislegiu su dangciu ir 
> virsuj slovika su vandeniu statau. Svoris - ish akies. Kad neplaukiotu 
> dangtis, bet ir kad ne traiskytu, o butent slegtu. Ir saltai i rusi 
> statau. Bet ne pilna backa, o taip koki 15-20%. Kai prirenku vel - uzdedu 
> antra ir tolimesnius sluoksnius. Man gaunasi taip 7-8, bet cia nuo 
> backutes priklauso ir kiek grybu yra :). Jie pastoviai susmenhga, tai ir 
> vietos naujos atsiranda. Vandens dapilineti, jei gerai parinktas slegis 
> praktiskai nereikia - jau ish sulciu uztenka. Bet jei truksta, tai 
> pabaigoje imu ant litro vandens 10 gramu druskos ir tokiu tirpalu uzpilu. 
> Galima deti ir skirtingus sluoksnius. Man labai patinka sluoksnis 
> voverusku - sluoksnis ryziku (nezinau kaip lietuviskai). I ryzikus dar 
> labai gerai krieno lapa susmulkinus imaisyti, jis labai gerai skoni 
> patiuninguoja. Bet tada jau nieko nereikia det - nei pipiru jokiu, nei 
> serbentu - krienai praktiskai nesijaucia, o tik gryni ryzikai, nes tokiu 
> budu issisugo pats geriausias aromatas (bent jau man). Kai backa uzpildyta 
> (nu arba baigesi kantrybe ar grybai) i salta rusi ja - taip iki kokio 
> lapkricio. Arba i tvenkini, jei neabejoji sandarumu (su plastamsine 
> garantuotai, bet nera prasmes). Tada apverti ir pradedi vartoti nuo 
> apatinio sluoksnio. Bent jau pradzioj tai toks jausmas, kad visa backa 
> pats suvalgysi ir niekam neduosi. Bet po pirmu triju bliudeliu su bulvem 
> kazkaip sirdis atlegsta...
>
> "Egis" <nera@mail.lt> wrote in message 
> news:h47ted$hjv$1@trimpas.omnitel.net...
>> Pasidalinkite  savais receptais kaip konservuojate voverushkas ziemai.
>>