ech... "Linas Petkevičius" <linas@NENENEinfonova.lt> wrote in message news:h47v1a$it2$1@trimpas.omnitel.net... > O ka cia prigudrausi daug. Geriausiai, jei turi medine backute, nors > tinka ir plastikines - pernai bandziau kazkokia ish Rokiskio Surio > pasiskolinta, kur koncentratus vezioja. Svarbu, kad dangtis labai > sandariai uzsidarytu. Imi voveruskas ir nuplauni jas karstu ar net > verdanciu vandeniu . Sukrauni dailiai i backute ir uzpili, kazkur 70%, kad > apsemtu. Ash nieko nemandravoju - prieskonius visokius galima ir ruosiant > prideti. Ant kilogramo grybu imi koki arbatini sauksteli druskos ir koki > 1-2 gramus E330, susmulkinu ir uzbarstau ant virsaus kelis juodojo > serbento lapus ir pora babkos lapeliu. Tada viska prislegiu su dangciu ir > virsuj slovika su vandeniu statau. Svoris - ish akies. Kad neplaukiotu > dangtis, bet ir kad ne traiskytu, o butent slegtu. Ir saltai i rusi > statau. Bet ne pilna backa, o taip koki 15-20%. Kai prirenku vel - uzdedu > antra ir tolimesnius sluoksnius. Man gaunasi taip 7-8, bet cia nuo > backutes priklauso ir kiek grybu yra :). Jie pastoviai susmenhga, tai ir > vietos naujos atsiranda. Vandens dapilineti, jei gerai parinktas slegis > praktiskai nereikia - jau ish sulciu uztenka. Bet jei truksta, tai > pabaigoje imu ant litro vandens 10 gramu druskos ir tokiu tirpalu uzpilu. > Galima deti ir skirtingus sluoksnius. Man labai patinka sluoksnis > voverusku - sluoksnis ryziku (nezinau kaip lietuviskai). I ryzikus dar > labai gerai krieno lapa susmulkinus imaisyti, jis labai gerai skoni > patiuninguoja. Bet tada jau nieko nereikia det - nei pipiru jokiu, nei > serbentu - krienai praktiskai nesijaucia, o tik gryni ryzikai, nes tokiu > budu issisugo pats geriausias aromatas (bent jau man). Kai backa uzpildyta > (nu arba baigesi kantrybe ar grybai) i salta rusi ja - taip iki kokio > lapkricio. Arba i tvenkini, jei neabejoji sandarumu (su plastamsine > garantuotai, bet nera prasmes). Tada apverti ir pradedi vartoti nuo > apatinio sluoksnio. Bent jau pradzioj tai toks jausmas, kad visa backa > pats suvalgysi ir niekam neduosi. Bet po pirmu triju bliudeliu su bulvem > kazkaip sirdis atlegsta... > > "Egis" <nera@mail.lt> wrote in message > news:h47ted$hjv$1@trimpas.omnitel.net... >> Pasidalinkite savais receptais kaip konservuojate voverushkas ziemai. >>