bedievis... as treti metai vis rudeni niekaip rudmesiu negaunu, kad jas ant sviestuko pasikepint, o jis jas raugia.. On 2009-07-22 23:06:52 +0200, Linas Petkevičius <linas@NENENEinfonova.lt> said: > O ka cia prigudrausi daug. Geriausiai, jei turi medine backute, nors > tinka ir plastikines - pernai bandziau kazkokia ish Rokiskio Surio > pasiskolinta, kur koncentratus vezioja. Svarbu, kad dangtis labai > sandariai uzsidarytu. Imi voveruskas ir nuplauni jas karstu ar net > verdanciu vandeniu . Sukrauni dailiai i backute ir uzpili, kazkur 70%, > kad apsemtu. Ash nieko nemandravoju - prieskonius visokius galima ir > ruosiant prideti. Ant kilogramo grybu imi koki arbatini sauksteli > druskos ir koki 1-2 gramus E330, susmulkinu ir uzbarstau ant virsaus > kelis juodojo serbento lapus ir pora babkos lapeliu. Tada viska > prislegiu su dangciu ir virsuj slovika su vandeniu statau. Svoris - ish > akies. Kad neplaukiotu dangtis, bet ir kad ne traiskytu, o butent > slegtu. Ir saltai i rusi statau. Bet ne pilna backa, o taip koki > 15-20%. Kai prirenku vel - uzdedu antra ir tolimesnius sluoksnius. Man > gaunasi taip 7-8, bet cia nuo backutes priklauso ir kiek grybu yra :). > Jie pastoviai susmenhga, tai ir vietos naujos atsiranda. Vandens > dapilineti, jei gerai parinktas slegis praktiskai nereikia - jau ish > sulciu uztenka. Bet jei truksta, tai pabaigoje imu ant litro vandens 10 > gramu druskos ir tokiu tirpalu uzpilu. Galima deti ir skirtingus > sluoksnius. Man labai patinka sluoksnis voverusku - sluoksnis ryziku > (nezinau kaip lietuviskai). I ryzikus dar labai gerai krieno lapa > susmulkinus imaisyti, jis labai gerai skoni patiuninguoja. Bet tada jau > nieko nereikia det - nei pipiru jokiu, nei serbentu - krienai > praktiskai nesijaucia, o tik gryni ryzikai, nes tokiu budu issisugo > pats geriausias aromatas (bent jau man). Kai backa uzpildyta (nu arba > baigesi kantrybe ar grybai) i salta rusi ja - taip iki kokio lapkricio. > Arba i tvenkini, jei neabejoji sandarumu (su plastamsine garantuotai, > bet nera prasmes). Tada apverti ir pradedi vartoti nuo apatinio > sluoksnio. Bent jau pradzioj tai toks jausmas, kad visa backa pats > suvalgysi ir niekam neduosi. Bet po pirmu triju bliudeliu su bulvem > kazkaip sirdis atlegsta... > > "Egis" <nera@mail.lt> wrote in message news:h47ted$hjv$1@trimpas.omnitel.net... >> Pasidalinkite savais receptais kaip konservuojate voverushkas ziemai.