Keptuvė su bangelėm, tai griliaus pakaitalas. Tie grioveliai ne tiek ribalams nubėginėt, kiek labai karštam orui cirkuliuoti po kepsnio apačia. taip gaunamas "sausas" kepimas. Toks grilius labai labai stipriai škaitinamas pradžioje, tada dedama nusausintas kepsnys ir visas sultingumais staigiai apkepinant "užrakinamas". Panašiu principu kepa kepsniai ant grotelių. Tokiu būdu riebalas net neišvarva iš kepsnio. O jei išvarva, reiškia karščio per mažai pradžioje buvo. Jei tai ne bangelės o šiaip grublėtas tefloninis paviršius, tada nėra skirtumo tarp paprastos keptuvės ir tokios. M. > gryztant prie amzino dalyko, > toks klausimas biski nesusijes su wok, > naujos/naujesnes keptuves turi ant dugno bangeles. mesai kepti gal ir gerai, > nubega riebalai > visgi neseniai uzmaciau kad yra keptuves kuriu sone griovelis ir tam tikslui > skirtas. > bet kadangi keptuve perkama ne tik mesai kepti, bet ir pvz blynams > (lietiems), kaip tokios keptuves veikia? > ar visgi geriau likti prie senu paprastu dugnu?