Jeigu vasara staiga prisimintų savo pareigas, o šaltibarščiai nusibostų :) bulvės ir svogūnai 1:1 pasukos smulkiai pjaustytų šaldytų daržovių mišinys (raudonosios paprikos, žirneliai, morkos, kukurūzai ir t.t.) truputį riebalų apkepinimui pipirai, druska galima vakarykštės žuvies ar paukštienos, bet nebūtinai bulves ir svogūnus gan smulkiai supjaustyti ir minkštai išvirti nedideliame kiekyje vandens. Kai išvirs, šaldytas daržoves (neatšildytas) pakepinti su nedideliu kiekiu riebalų (tipo woke ar pan.) Kol kepa, svogūnus su bulvėmis sublenderiuoti į tyrę (jei vandens buvo tikrai mažai, tame pačiame vandenyje arba kiek nupilti). Supilti pasukas, maždaug antra tiek, kiek yra tyrės. Truputį padruskinti (kad tik nebūtų prėska). Kepinamas daržoves atsakančiai papipirinti ir padruskinti. Suversti į svogūninę bulbynę-pasukynę. Arba pilti pasukynę į lėkštes, o kepintas daržoves gražiai suberti į viduriuką. Kepintų daržovių turi būti maždaug tiek pat, kiek pasukynės. Ant viršaus galima uždėti keptos ar pan. žuvies arba paukštienos griežinėlių (nešildytų). Vat ir viskas. Pagaminama maždaug per 15-20 min. Sriuba turėtų būti nei šalta, nei karšta, tokia "vasarošiltė" :)