net musu mazoj kaimo maximoj ir tai buna, ziurek prie kefyro "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message news:h72qqm$2jv$1@trimpas.omnitel.net... > recepta uzskaitau.,,,siandien ir pabandysiu namie.. > tik idomu tu pasuku visur buna pirkta ar tik didelese XXX? > "ALORA" <aloros@kompas.de> wrote in message > news:h6ofdb$svp$1@trimpas.omnitel.net... >> Jeigu vasara staiga prisimintų savo pareigas, o šaltibarščiai nusibostų :) >> >> bulvės ir svogūnai 1:1 >> pasukos >> smulkiai pjaustytų šaldytų daržovių mišinys (raudonosios paprikos, >> žirneliai, morkos, kukurūzai ir t.t.) >> truputį riebalų apkepinimui >> pipirai, druska >> galima vakarykštės žuvies ar paukštienos, bet nebūtinai >> >> bulves ir svogūnus gan smulkiai supjaustyti ir minkštai išvirti >> nedideliame kiekyje vandens. Kai išvirs, šaldytas daržoves (neatšildytas) >> pakepinti su nedideliu kiekiu riebalų (tipo woke ar pan.) Kol kepa, >> svogūnus su bulvėmis sublenderiuoti į tyrę (jei vandens buvo tikrai mažai, >> tame pačiame vandenyje arba kiek nupilti). Supilti pasukas, maždaug antra >> tiek, kiek yra tyrės. Truputį padruskinti (kad tik nebūtų prėska). >> Kepinamas daržoves atsakančiai papipirinti ir padruskinti. Suversti į >> svogūninę bulbynę-pasukynę. Arba pilti pasukynę į lėkštes, o kepintas >> daržoves gražiai suberti į viduriuką. Kepintų daržovių turi būti maždaug >> tiek pat, kiek pasukynės. Ant viršaus galima uždėti keptos ar pan. žuvies >> arba paukštienos griežinėlių (nešildytų). >> Vat ir viskas. Pagaminama maždaug per 15-20 min. Sriuba turėtų būti nei >> šalta, nei karšta, tokia "vasarošiltė" :) >