recepta uzskaitau.,,,siandien ir pabandysiu namie.. tik idomu tu pasuku visur buna pirkta ar tik didelese XXX? "ALORA" <aloros@kompas.de> wrote in message news:h6ofdb$svp$1@trimpas.omnitel.net... > Jeigu vasara staiga prisimintų savo pareigas, o šaltibarščiai nusibostų :) > > bulvės ir svogūnai 1:1 > pasukos > smulkiai pjaustytų šaldytų daržovių mišinys (raudonosios paprikos, > žirneliai, morkos, kukurūzai ir t.t.) > truputį riebalų apkepinimui > pipirai, druska > galima vakarykštės žuvies ar paukštienos, bet nebūtinai > > bulves ir svogūnus gan smulkiai supjaustyti ir minkštai išvirti > nedideliame kiekyje vandens. Kai išvirs, šaldytas daržoves (neatšildytas) > pakepinti su nedideliu kiekiu riebalų (tipo woke ar pan.) Kol kepa, > svogūnus su bulvėmis sublenderiuoti į tyrę (jei vandens buvo tikrai mažai, > tame pačiame vandenyje arba kiek nupilti). Supilti pasukas, maždaug antra > tiek, kiek yra tyrės. Truputį padruskinti (kad tik nebūtų prėska). > Kepinamas daržoves atsakančiai papipirinti ir padruskinti. Suversti į > svogūninę bulbynę-pasukynę. Arba pilti pasukynę į lėkštes, o kepintas > daržoves gražiai suberti į viduriuką. Kepintų daržovių turi būti maždaug > tiek pat, kiek pasukynės. Ant viršaus galima uždėti keptos ar pan. žuvies > arba paukštienos griežinėlių (nešildytų). > Vat ir viskas. Pagaminama maždaug per 15-20 min. Sriuba turėtų būti nei > šalta, nei karšta, tokia "vasarošiltė" :)