tas pats kaip negalima deti I karsta arbata - chemiens reakcijos ir dalis naudingu junginiu pasidaro nebevisai tais. ir jei gerais atsimenu berods 68 laipsniai jeigu nemaisau. "VNO" <gabrielmTRINKSITA@takas.lt> wrote in message news:i99k6b$29k$1@trimpas.omnitel.net... > teko girdeti, kad sildant medu labai svarbus temperaturinis rezimas. > tipo perkaitinus meduje issiskyria kazkoks blogis. :) > > tu cia graziai ir idomiai rasai, matyt ziniu turi ;) > ar teko apie ta perkaitnima girdeti? > nes tipo kazkas man aiskino (zmogus, o gal TV), kad geriau jau kieta medu > pirkti nei ta skysta, nes skystas gali buti pervirintas ir tada is jo ne > nauda, o tik atvirksciai. > > > VNO > "netas" <a@aa.aa> wrote in message > news:i97j7a$qeb$1@trimpas.omnitel.net... >> Kiek žinau, tikras medus per kažkiek laiko (na savaitė ar mėnuo) >> sukietėja. >> Gali jį pašildyt - suskystės, bitininkai pašildo kai reikia susmulkint >> didesnį kiekį, pvz. jei nespėjo supilstyt į mažą tarą iškart po sukimo. >> Paskui jis ir vėl sukietėja, savybės išlieka. O štai "cukrinis" stovi >> skystas kaip naujas daug metų, pasižvalgyk parduotuvių lentynose. >> O šiaip tai negalima nustatyt, spalvos ir skoniai priklauso tik nuo >> augalų. >> Bet kiek teko susidurt su medaus pramone, nemanau kad bitininkai turėtų >> daug >> "cukrinio" prisidarę, tai ir neapsimoka, ir atsiranda dar kitų bėdų. >> >> >> "Gintas" <netikrass@adresas.lt> wrote in message >> news:i96i12$b1u$1@trimpas.omnitel.net... >>> man tarsi aiskino, kad dabar cukrus per brangus, kad apsimoketu ji i >>> medu >>> varyt.......Siaip per TV rode-tik specializuotos laboratorijos gali >>> istirti toki dalyka. Liaudiskos priemones-medaus "vyniojimasis" apie >>> degtuka, kartumo pojutis gomuryje-tik orientacines. Tanki tikslu >>> paskaiciuot gal dar galima butu? >>> >>> "AMB" <aaaa@aaaassdfdfdfddt.lt> wrote in message >>> news:i96hcv$a3r$1@trimpas.omnitel.net... >>>> gal ir ne cia reiktu, klausti, bet kur nesugalvojau. ar galima kaip >>>> nustatyti ar i medu nera daug cukraus privaryta? nes pirkdavau medu >>>> kuris >>>> skanesnis negu is kitur pirktas, tai tie kuriu tas neskanesnis sako, >>>> kad >>>> tie >>>> kuriu skanesnis cukraus privaro :) >>>> >>>> >>