"netas" <a@aa.aa> wrote in message news:i97j7a$qeb$1@trimpas.omnitel.net... > Kiek žinau, tikras medus per kažkiek laiko (na savaitė ar mėnuo) sukietėja. > Gali jį pašildyt - suskystės, bitininkai pašildo kai reikia susmulkint > didesnį kiekį, pvz. jei nespėjo supilstyt į mažą tarą iškart po sukimo. > Paskui jis ir vėl sukietėja, savybės išlieka. O štai "cukrinis" stovi > skystas kaip naujas daug metų, pasižvalgyk parduotuvių lentynose. nu pasižvalgiau. kur prašyta, kad ūkininko natūralus medus, tas sukietėjęs, kur prašyta, kad dirbtinis, tas skystas. > O šiaip tai negalima nustatyt, spalvos ir skoniai priklauso tik nuo augalų. > Bet kiek teko susidurt su medaus pramone, nemanau kad bitininkai turėtų daug > "cukrinio" prisidarę, tai ir neapsimoka, ir atsiranda dar kitų bėdų. > > > "Gintas" <netikrass@adresas.lt> wrote in message > news:i96i12$b1u$1@trimpas.omnitel.net... >> man tarsi aiskino, kad dabar cukrus per brangus, kad apsimoketu ji i medu >> varyt.......Siaip per TV rode-tik specializuotos laboratorijos gali >> istirti toki dalyka. Liaudiskos priemones-medaus "vyniojimasis" apie >> degtuka, kartumo pojutis gomuryje-tik orientacines. Tanki tikslu >> paskaiciuot gal dar galima butu? >> >> "AMB" <aaaa@aaaassdfdfdfddt.lt> wrote in message >> news:i96hcv$a3r$1@trimpas.omnitel.net... >>> gal ir ne cia reiktu, klausti, bet kur nesugalvojau. ar galima kaip >>> nustatyti ar i medu nera daug cukraus privaryta? nes pirkdavau medu kuris >>> skanesnis negu is kitur pirktas, tai tie kuriu tas neskanesnis sako, kad >>> tie >>> kuriu skanesnis cukraus privaro :) >>> >>> >