Kad "kaip įpratę" nesurūgsta, čia normalu, trumpai - dėl nuoseklaus pieno aušinimo ir pasterizacijos pasislenka piene besidauginančių mikroorganizmų balansas, ir (čia daug aiškinti kas ir prie ko) pasekoje pieno produktai gesdami nebe surūgsta (greitai), bet supūna (lėtai). "Anksčiau" (t.y., prieš 20-30 metų) pradinė per dirbimui patenkančio pieno kokybė (mikrobiologinis užterštumas) buvo prastesnė ir pasterizavimo technologijos ne tokios patikimos, tai tas balansas dar nepersiversdavo į puvimo pusę. Patys _švieži_ produktai nuo to nei geresni, nei blogesni. Tik genda kitaip :) Bet ar čia dabar labai baisėtis, ar ne, šiek tiek ir tradicijos klausimas... Nes fermentinis sūris tam tikra prasme irgi yra supuvęs pienas :) :) :) Am 22.02.2012 09:17, schrieb John Smith: > vienas toks idomus pastebejimas turejom grietine (grietine ne riebalu misini > ar dar koki sh) 30proc riebumo pastovejo ji kokia savaite ar dvi dabar sunku > pasakyt zodziu virsijo savo galiojimo termina ir kas idomiausia ji ne parugo > ar pagelto ar sukietejo ji pavirto kazkokiu balksvu vandenuku ale rugpienis? > ar tai normalu? seniau kiek pamenu su grietine tokiu fokusu nebudavo (gal > klystu) taigi emiau ir suabejojau ka mes valgom? > > kitas variantas pienas kuris nerugsta wtf? suprantu pasterizuotas ir tt bet > kokia nauda is tokio produkto? apart kad i kava galima isipilt ir nuo to ji > pasidaro skanesne ar zmogus is tokiu produktu gauna kanors vertingo? > > "locked"<mmr@centras.lt> wrote in message > news:ji271c$agv$1@trimpas.omnitel.net... >> svarbiausia nepirkti visokios dirbtinai riebaluotos sutirstintos chuinios, >> tipo su sukietintais/hidrolizuotais riebalais. nesuprantu kaip gamintojai >> gali ant tiek slyksciai taupyt uzkimsinedami ziopliu kraujagysles >> >> "John Smith"<john@smith.com> wrote in message >> news:ji227s$5o2$1@trimpas.omnitel.net... >>> sakykit gerbiamieji medikai ka duoda zmogui pienas/grietine is kokios ala >>> maksimos? >>> ant dienu kazkokiam dlfije skaiciau kad is pieno nelabai ka isspausi >>> >> >> >> > >