didelio skirtumo su natūrproduktu nėra. nes ir natūrprodukte tos vertės nėra labai didelės ir stipriai svyruoja, priklausomai nuo karvės ir nuo jos ėdalo. Tad to gėrio į parduotuvės produkciją pridėti yra lengviau, nei į natūralią :) Tikras skirtumas yra riebalas. Kiek pamenu, pas mano babcią karvių pieno riebumas buvo nuo 4 iki 5 apsukų, mažesnio riebumo karvės buvo neeksploatuojamos pienui. Natūralus pardoj vadinasi 3,5 proc. Apskritai, dabar linkstama manyti, kad pieno ir jo produktų vertė stipriai pervertinama mūsų persirijusioje visuomenėje. Kažkuo labai ypatingai naudingi ir reikalingi jie nėra, bent jau, juos galima ramiai vartoti ne kasdien. Pienas, grietinė, jogurtas - iš esmės nesiskiria nuo bobutės savo kalciais, atsargiau reiktų žiūrėti į sviestus ir sūrius, kuriuose gali būti (ir bus) medžiagų, kurių normali statistinė suvidurkinta bobutė nededa. Bet jeigu vartoji ne kasdien ir ne visada tą patį - vargu ar stipriai pasikenksi. O dėl pagalbos, kaip sakiau - kažkaip ypatingai naudingi mūsų statistiniam suvidurkintam miestiečiui nėra nei maksimos, nei bobutės produktai "John Smith" <john@smith.com> wrote in message news:ji28fu$cdh$1@trimpas.omnitel.net... > vitaminai kalcis ir kiti taurieji metalai :) > > "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:ji281l$bm5$1@trimpas.omnitel.net... >>o ko tamsta iš jų tikiesi? >> >> "John Smith" <john@smith.com> wrote in message news:ji227s$5o2$1@trimpas.omnitel.net... >>> sakykit gerbiamieji medikai ka duoda zmogui pienas/grietine is kokios ala maksimos? >>> ant dienu kazkokiam dlfije skaiciau kad is pieno nelabai ka isspausi >>> > >