Tema: Re: Sveikatos tyrimai ir sveikatos sustiprinimas
Autorius: Bone Daddy
Data: 2014-05-27 19:41:47
Poezija!

Beje, man teko dalyvaut gaminant ir liesą ir neliesą varškę. Sakykim, 
palaikant merlinį tipo maišėką, į kurį pilama žaliava. Todėl aš nuo 
išsamesnių komentarų susilaikysiu.

P.S.
Vien tik nuo žodžių junginio "sviestas su jogurtu" galima susivemt. O koks 
biesas liepia jį pirkt? Puskilometrinio ilgio MaXimos salėj galima sužvejot 
ką nors ir normalesnio.

P.P.S.
KKI valgykloj studentai faktiškai visi pietums imdavo varškę. Padavėjos jau 
žinodavo, kad reikia bert ant viršaus cukrų ir tik pasitikslindavo - šaukštą 
ar du. Ar tris.
ale tada dar nebuvo ES

"ALORA"  wrote in message news:lm1rp3$q9m$1@trimpas.omnitel.net...

nu bet kažkokių burtų reikia imtis, kad pašalinus riebalus išlaikytum tą
pačią konsistenciją? Kuo liesesnė varškė, beje, tuo daugiau joje baltymų.
tai įtartina. Nes turėtų būti bent jau vienodai ir riebioj, ir liesoj, jei
tikrai tik riebalus šalina. Reiškia, konsistencija palaikoma greičiausiai
pridedant kažko, ką pagal įstatymus galima vadinti baltymais. Skonis
gerinamas angliavandeniais (cukrus, paprastai jo būna daugiau, nei nurodyta.
o nurodyta toks kiekis, pagal kurį pagal ES įstatymus produktas yra 'be
cukraus') ir chemikalais (jeigu jų nėra įstatyme, jie neprivalo būti
nurodyti). Tokia ta paprasta matematika
Žodžiu, kam yra tekę daryti varškę, greičiausiai supras, kiek natūralumo yra
liesoje varškėje :)

Arba koks 'sviestas su jogurtu'. Pamėginkit sumaišyti sviestą su jogurtu -
nu niekaip neišeina. reiškia, naudojami kažkokie emulsikliai. Jų yra daug
daugiau, nei sunumeruota su E, aprašyta ir reglamentuota (kaip ir skonio
chemikalų). Kaip man vienoj maisto chemijos laboratorijoj sakė, jie visada
eina 5 žingsnius į priekį nei kažkokios kontrolės tarnybos su savo medžiagų
aptikimo būdais ir ilgalaikio poveikio nustatymu. dar daugiau. Visa tai yra
patentuotos ir įslaptintos technologijos, kurias gina griežčiausi
įstatymai - vartotojų, kaip žinia, iš esmės negina niekas - pats valgai,
pats kaltas. Ir jeigu produkto poveikis nėra - suvalgiau ir už 5 minučių man
kažkas pasidarė (ir tai daugeliui žmonių, ir netgi tada pirmiausia kaltins
prekybininką ir ieškos 'bakterijų'), tai va, jei tas poveikis nėra ūminis ir
masinis praktiškai nėra mechanizmų gamintoją priversti pateikti kažkokius
duomenis apie produktą