Dėl varškės - eiliniai Aloros nusipezėjimai... Esi dirbusi maisto pramonės įmonėse? Esi gaminusi ar bent mačiusi kaip gaminama varškė? Jei ne, tai susilaikyk nuo komentarų, nes tiesiog nusišneki. "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message news:lm1rp3$q9m$1@trimpas.omnitel.net... > nu bet kažkokių burtų reikia imtis, kad pašalinus riebalus išlaikytum tą > pačią konsistenciją? Kuo liesesnė varškė, beje, tuo daugiau joje baltymų. > tai įtartina. Nes turėtų būti bent jau vienodai ir riebioj, ir liesoj, jei > tikrai tik riebalus šalina. Reiškia, konsistencija palaikoma greičiausiai > pridedant kažko, ką pagal įstatymus galima vadinti baltymais. Skonis > gerinamas angliavandeniais (cukrus, paprastai jo būna daugiau, nei > nurodyta. o nurodyta toks kiekis, pagal kurį pagal ES įstatymus produktas > yra 'be cukraus') ir chemikalais (jeigu jų nėra įstatyme, jie neprivalo > būti nurodyti). Tokia ta paprasta matematika > Žodžiu, kam yra tekę daryti varškę, greičiausiai supras, kiek natūralumo > yra liesoje varškėje :) > > Arba koks 'sviestas su jogurtu'. Pamėginkit sumaišyti sviestą su jogurtu - > nu niekaip neišeina. reiškia, naudojami kažkokie emulsikliai. Jų yra daug > daugiau, nei sunumeruota su E, aprašyta ir reglamentuota (kaip ir skonio > chemikalų). Kaip man vienoj maisto chemijos laboratorijoj sakė, jie visada > eina 5 žingsnius į priekį nei kažkokios kontrolės tarnybos su savo > medžiagų aptikimo būdais ir ilgalaikio poveikio nustatymu. dar daugiau. > Visa tai yra patentuotos ir įslaptintos technologijos, kurias gina > griežčiausi įstatymai - vartotojų, kaip žinia, iš esmės negina niekas - > pats valgai, pats kaltas. Ir jeigu produkto poveikis nėra - suvalgiau ir > už 5 minučių man kažkas pasidarė (ir tai daugeliui žmonių, ir netgi tada > pirmiausia kaltins prekybininką ir ieškos 'bakterijų'), tai va, jei tas > poveikis nėra ūminis ir masinis praktiškai nėra mechanizmų gamintoją > priversti pateikti kažkokius duomenis apie produktą > > > > "Tomas" wrote in message news:lm1709$7md$1@trimpas.omnitel.net... > > O tai pvz. liesa 0,5 proc. reibumo varškė irgi visiškas šlamštas? Į ją > kaip > ir jokių priedų nepridėta... Nors aišku kas išimta tai nutylima, bet > kažkodėl man visada atrodė kad tai natūralus ir nekenksmingas produktas... > >