Rauginti kopustai. "Tomas" wrote in message news:lm1uss$t69$1@trimpas.omnitel.net... Nu vienu žodžiu įdomybės, tai dar galima parduotuvėj nusipirkt ko nors tikrai vertingo ir nesibaiminant valgyti? :) Gal koks sąrašas kur yra , ką dar galima pirkti? :D Nes kažkaip artėja didelė neviltis.... "ALORA" parašė naujienų news:lm1rp3$q9m$1@trimpas.omnitel.net... nu bet kažkokių burtų reikia imtis, kad pašalinus riebalus išlaikytum tą pačią konsistenciją? Kuo liesesnė varškė, beje, tuo daugiau joje baltymų. tai įtartina. Nes turėtų būti bent jau vienodai ir riebioj, ir liesoj, jei tikrai tik riebalus šalina. Reiškia, konsistencija palaikoma greičiausiai pridedant kažko, ką pagal įstatymus galima vadinti baltymais. Skonis gerinamas angliavandeniais (cukrus, paprastai jo būna daugiau, nei nurodyta. o nurodyta toks kiekis, pagal kurį pagal ES įstatymus produktas yra 'be cukraus') ir chemikalais (jeigu jų nėra įstatyme, jie neprivalo būti nurodyti). Tokia ta paprasta matematika Žodžiu, kam yra tekę daryti varškę, greičiausiai supras, kiek natūralumo yra liesoje varškėje :) Arba koks 'sviestas su jogurtu'. Pamėginkit sumaišyti sviestą su jogurtu - nu niekaip neišeina. reiškia, naudojami kažkokie emulsikliai. Jų yra daug daugiau, nei sunumeruota su E, aprašyta ir reglamentuota (kaip ir skonio chemikalų). Kaip man vienoj maisto chemijos laboratorijoj sakė, jie visada eina 5 žingsnius į priekį nei kažkokios kontrolės tarnybos su savo medžiagų aptikimo būdais ir ilgalaikio poveikio nustatymu. dar daugiau. Visa tai yra patentuotos ir įslaptintos technologijos, kurias gina griežčiausi įstatymai - vartotojų, kaip žinia, iš esmės negina niekas - pats valgai, pats kaltas. Ir jeigu produkto poveikis nėra - suvalgiau ir už 5 minučių man kažkas pasidarė (ir tai daugeliui žmonių, ir netgi tada pirmiausia kaltins prekybininką ir ieškos 'bakterijų'), tai va, jei tas poveikis nėra ūminis ir masinis praktiškai nėra mechanizmų gamintoją priversti pateikti kažkokius duomenis apie produktą "Tomas" wrote in message news:lm1709$7md$1@trimpas.omnitel.net... O tai pvz. liesa 0,5 proc. reibumo varškė irgi visiškas šlamštas? Į ją kaip ir jokių priedų nepridėta... Nors aišku kas išimta tai nutylima, bet kažkodėl man visada atrodė kad tai natūralus ir nekenksmingas produktas...