visoje vegetaru literaturoje, kuri man buvo patekusi i rankas, yra pabreziama siuolaikines gyvulininkystes ypatumai. T.y. pati mesa is saves nera labai blogai, t.y. jei tu pats susimedziosi zuiki, kuris gyveno miske, laisveje, ir iskart suvalgysi, nelaikydamas jo puse metu, tai daugiau maziau bus ok. Bet tai, kaip gyvuliai yra auginami, kaip seriami, kuo seriami, kaip nuzudomi, kaip konsrevuojama mesa, kad "grazi" pakliutu i parduotuviu vitrinas - visa tai yra nuodas zmogaus organizmui, vat ir visa pasaka. Ajurvedoje maistas skirstomas pagal kokybe i tris dalis - 1 labai geras ir sveikas, 2 nei geras nei blogas (maistas kaip maistas, 3 bet nera labai naudindas), ir blogas maistas (kenkiantis). Tai senoveje ajurveda leido valgyti mesa, t.y. priskirdavo ja prie 2 rusies maisto, nei gero nei blogo. Taciau 20-21a. mesos auginimo specifika salygojo tai, kad ji priskirta prie blogo ("nevalgomo maisto"). Elementaru. Dex ALORA wrote: > mažiau reikai verkti, dėl to kaip blogai pas mus (bloga mėsa, bloga > valdžia, blogas oras) ir išgyvenimo vidurkis labai pailgės ;) > > "Ness" <aggb_nutrinam@inbox.lt> wrote in message > news:h2j4bc$n88$1@trimpas.omnitel.net... >> ka�i kiek i�gyvent� d�igitas i� m�sos kuri� mes valgome ir kiek mes i� >> j� gaunamo m�sos? >