saip labiau pagal svori - bet pilti gali is akies. Saip yra nuansas - jei darysi svarainiu sirupa (t.y. tik svarainiai ir cukrus), tai cukraus istirpsta visas gana greitai. Jei pilsi viska kartu (svarainiai + cukrus + degtine) cukraus toks pat kiekis irgi istirpsta, bet gerokai leciau, per pora men vietoj poros dienu, jei nejudinant. Spiritas geriau, nbes degtine gan stipirai atsiskiedzia (laipsniai "dingsta"), bet as del spirito nebuvimo paprasta degtine naudodavau. Dar - sviezia (dar sviesi) - man skanesne, veliau stovint tamseja, skonis keicasi, kaip man - I blogaja puse, nors yra ir kitu nuomoniu :) Del svarainiu pjaustymo - principas ten seklas isimti, del seklalizdziu - produkto skonio jie neitakoja, galima palikti, pjaustymo laikas sutrumpeja kokius 5x, vienintele prasme juos ispjauti - jei po sirupo nupylimo svarainiu gabaliukai po to bus maistui vartojami kaip saldainiai (btw skanus visai) Nu ir svarbiausias dalykas - turet omenyj kad remuo gali labai pasireiksti nuo to - as nors ir labai didelis svarainiu megejas, dabar del to praktiskai negaliu ju vartoti "Diamondas" parašė naujienų news:ns2hi1$b1f$1@trimpas.omnitel.net... Kad nuplauti isvalyti tai savaime suprantama, kad ne cielus pilti :) 1:1 pagal turi ar svori :) ? "tranzoo" <laisku@nera.net> wrote in message news:ns2gtg$ac1$1@trimpas.omnitel.net... > as neuzpilineciau svarainiu degtine ar spiritu. Priestai sirupa padaryt > siulau. > > Svarainius reikia nuplauti (kitaip labai rugs), isvalyti seklides ir > supjaustyti ~3 mm griezineliais. uzpilti juo scukrumi - mazdaug 1:1. taip > palaikyt kol istirps cukrus. jei per diena istirpsta - cukraus dadeti > reikia. indo nelaikyt visiskai sandariai. > > po to ta sirupa skiesti degtine arba spiritu. paragauk priestai - jei yra > rugimo pozymiu - gali ir pasterizuot. po poros savaiciu galima skanaut. > > likusisus svarainius isdziovink - gausis skanus saldainiai. > > -- > T > > "Diamondas" <DiamondasISTRINTI@gmail.com> wrote in message > news:ns2fiq$9l5$1@trimpas.omnitel.net... >> Sveiki, >> >> Uzderejo pas zmones svarainiai, tai dave kibira - atrsirado klausimas >> ka su jais veikt :) Radau n receptu trauktines - tipo imti uzpilti >> cukrum, poto degtine ir gausis skanus gerimukas po keliu menesiu :) Radau >> n receptu - pirmiausiai juose labai skiriasi dedamo cukraus kiekis - gal >> kas is patirties pasidalins savo receptuku patikrintu ? Dar pamenu, >> kazkada maciau buvo tokia lyg vadinosi "Trauktiniu degtine" kazkiek >> daugiau nei 40 laipsniu, bet dabar ir googlas nieko apie ja neranda - gal >> vadinasi kitaip, o gal nebegamina :( >> Vienzo - kadangi svarainiu sezonas, welcome visi variantai. >> >> Isanksto dekavoju uz sugaista laika :) >> >