Tema: Re: Svairainiu trauktines receptuka gal kas ar siaip ka dar is ju skanaus pasigamint ?
Autorius: tranzoo
Data: 2016-09-23 10:47:21
nematau nieko uzpisancio. skarda, popierius, svarainiai ir i orkaite.

--
T

"Dainiushas" <skirdain@soften.ktu.lt> wrote in message 
news:ns2jrg$e5m$1@trimpas.omnitel.net...
> nu bet užsipisimas tuos svarainius išdžiovint tai totalus.
>
> On 9/23/2016 9:53 AM, Arj wrote:
>> saip labiau pagal svori - bet pilti gali is akies.
>> Saip yra nuansas - jei darysi svarainiu sirupa (t.y. tik svarainiai ir
>> cukrus), tai cukraus istirpsta visas gana greitai.
>> Jei pilsi viska kartu (svarainiai + cukrus + degtine) cukraus toks pat
>> kiekis irgi istirpsta, bet gerokai leciau, per pora men vietoj poros
>> dienu, jei nejudinant.
>> Spiritas geriau, nbes degtine gan stipirai atsiskiedzia (laipsniai
>> "dingsta"), bet as del spirito nebuvimo paprasta degtine naudodavau.
>> Dar - sviezia (dar sviesi) - man skanesne, veliau stovint tamseja,
>> skonis keicasi, kaip man - I blogaja puse, nors yra ir kitu nuomoniu :)
>> Del svarainiu pjaustymo - principas ten seklas isimti, del seklalizdziu
>> - produkto skonio jie neitakoja, galima palikti, pjaustymo laikas
>> sutrumpeja kokius 5x, vienintele prasme juos ispjauti - jei po sirupo
>> nupylimo svarainiu gabaliukai po to bus maistui vartojami kaip
>> saldainiai (btw skanus visai)
>> Nu ir svarbiausias dalykas - turet omenyj kad remuo gali labai
>> pasireiksti nuo to - as nors ir labai didelis svarainiu megejas, dabar
>> del to praktiskai negaliu ju vartoti
>>
>>
>>
>> "Diamondas"  parašė naujienų news:ns2hi1$b1f$1@trimpas.omnitel.net...
>>
>> Kad nuplauti isvalyti tai savaime suprantama, kad ne cielus pilti :)
>> 1:1 pagal turi ar svori :) ?
>>
>> "tranzoo" <laisku@nera.net> wrote in message
>> news:ns2gtg$ac1$1@trimpas.omnitel.net...
>>> as neuzpilineciau svarainiu degtine ar spiritu. Priestai sirupa
>>> padaryt siulau.
>>>
>>> Svarainius reikia nuplauti (kitaip labai rugs), isvalyti seklides ir
>>> supjaustyti ~3 mm griezineliais. uzpilti juo scukrumi - mazdaug 1:1.
>>> taip palaikyt kol istirps cukrus. jei per diena istirpsta - cukraus
>>> dadeti reikia. indo nelaikyt visiskai sandariai.
>>>
>>> po to ta sirupa skiesti degtine arba spiritu. paragauk priestai - jei
>>> yra rugimo pozymiu - gali ir pasterizuot. po poros savaiciu galima
>>> skanaut.
>>>
>>> likusisus svarainius isdziovink - gausis skanus saldainiai.
>>>
>>> --
>>> T
>>>
>>> "Diamondas" <DiamondasISTRINTI@gmail.com> wrote in message
>>> news:ns2fiq$9l5$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Sveiki,
>>>>
>>>>     Uzderejo pas zmones svarainiai, tai dave kibira - atrsirado
>>>> klausimas ka su jais veikt :) Radau n receptu trauktines - tipo imti
>>>> uzpilti cukrum, poto degtine ir gausis skanus gerimukas po keliu
>>>> menesiu :) Radau n receptu - pirmiausiai juose labai skiriasi dedamo
>>>> cukraus kiekis - gal kas is patirties pasidalins savo receptuku
>>>> patikrintu ? Dar pamenu, kazkada maciau buvo tokia lyg vadinosi
>>>> "Trauktiniu degtine" kazkiek daugiau nei 40 laipsniu, bet dabar ir
>>>> googlas nieko apie ja neranda - gal vadinasi kitaip, o gal nebegamina 
>>>> :(
>>>> Vienzo - kadangi svarainiu sezonas, welcome visi variantai.
>>>>
>>>> Isanksto dekavoju uz sugaista laika :)
>>>>
>>>
>>
>