Tema: Re: Svairainiu trauktines receptuka gal kas ar siaip ka dar is juskanauspasigamint?
Autorius: Dainiushas
Data: 2016-09-23 09:58:56
nu bet užsipisimas tuos svarainius išdžiovint tai totalus.

On 9/23/2016 9:53 AM, Arj wrote:
> saip labiau pagal svori - bet pilti gali is akies.
> Saip yra nuansas - jei darysi svarainiu sirupa (t.y. tik svarainiai ir
> cukrus), tai cukraus istirpsta visas gana greitai.
> Jei pilsi viska kartu (svarainiai + cukrus + degtine) cukraus toks pat
> kiekis irgi istirpsta, bet gerokai leciau, per pora men vietoj poros
> dienu, jei nejudinant.
> Spiritas geriau, nbes degtine gan stipirai atsiskiedzia (laipsniai
> "dingsta"), bet as del spirito nebuvimo paprasta degtine naudodavau.
> Dar - sviezia (dar sviesi) - man skanesne, veliau stovint tamseja,
> skonis keicasi, kaip man - I blogaja puse, nors yra ir kitu nuomoniu :)
> Del svarainiu pjaustymo - principas ten seklas isimti, del seklalizdziu
> - produkto skonio jie neitakoja, galima palikti, pjaustymo laikas
> sutrumpeja kokius 5x, vienintele prasme juos ispjauti - jei po sirupo
> nupylimo svarainiu gabaliukai po to bus maistui vartojami kaip
> saldainiai (btw skanus visai)
> Nu ir svarbiausias dalykas - turet omenyj kad remuo gali labai
> pasireiksti nuo to - as nors ir labai didelis svarainiu megejas, dabar
> del to praktiskai negaliu ju vartoti
>
>
>
> "Diamondas"  parašė naujienų news:ns2hi1$b1f$1@trimpas.omnitel.net...
>
> Kad nuplauti isvalyti tai savaime suprantama, kad ne cielus pilti :)
> 1:1 pagal turi ar svori :) ?
>
> "tranzoo" <laisku@nera.net> wrote in message
> news:ns2gtg$ac1$1@trimpas.omnitel.net...
>> as neuzpilineciau svarainiu degtine ar spiritu. Priestai sirupa
>> padaryt siulau.
>>
>> Svarainius reikia nuplauti (kitaip labai rugs), isvalyti seklides ir
>> supjaustyti ~3 mm griezineliais. uzpilti juo scukrumi - mazdaug 1:1.
>> taip palaikyt kol istirps cukrus. jei per diena istirpsta - cukraus
>> dadeti reikia. indo nelaikyt visiskai sandariai.
>>
>> po to ta sirupa skiesti degtine arba spiritu. paragauk priestai - jei
>> yra rugimo pozymiu - gali ir pasterizuot. po poros savaiciu galima
>> skanaut.
>>
>> likusisus svarainius isdziovink - gausis skanus saldainiai.
>>
>> --
>> T
>>
>> "Diamondas" <DiamondasISTRINTI@gmail.com> wrote in message
>> news:ns2fiq$9l5$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Sveiki,
>>>
>>>     Uzderejo pas zmones svarainiai, tai dave kibira - atrsirado
>>> klausimas ka su jais veikt :) Radau n receptu trauktines - tipo imti
>>> uzpilti cukrum, poto degtine ir gausis skanus gerimukas po keliu
>>> menesiu :) Radau n receptu - pirmiausiai juose labai skiriasi dedamo
>>> cukraus kiekis - gal kas is patirties pasidalins savo receptuku
>>> patikrintu ? Dar pamenu, kazkada maciau buvo tokia lyg vadinosi
>>> "Trauktiniu degtine" kazkiek daugiau nei 40 laipsniu, bet dabar ir
>>> googlas nieko apie ja neranda - gal vadinasi kitaip, o gal nebegamina :(
>>> Vienzo - kadangi svarainiu sezonas, welcome visi variantai.
>>>
>>> Isanksto dekavoju uz sugaista laika :)
>>>
>>
>