ok, uzteks ironijos :) del medziagu savybiu, ir ne vien fizikiniu, kaip rasai, sutinku pilnai. del mesos pavyzdi pateikiau tik todel, kad maciau demonstracija to paties blumenthalio laidoje. del skoniu atskyrimo kai tas pats produktas buna pagamintas skirtingais budais - taip atskiriu. pvz steika kepant is mesos, kuri yra kambario temperaturos ir mesos kuri ka tik istraukta is saldytuvo - atskiriu, nes ne vien skonis, bet pati mesa skiriasi (visom kitom salygoms esant toms pacioms). atskiriu sviezia zuvi nuo saldytos. > Klausimas ne apie tai. Tu atskiri tuos skonius del to, nes skyresi mesos > malimo greitis? Nekalbu apie tai, kad priezastis gali buti visai kita - > centrifugoje prie 10.000 aps./sec sumaltas i tyrele farshas aisku skirsis > nuo sumalto senos bobute su rankine. Bet prie ko cia molkekules? > >> mokinais mokykloje tikriausiai bent jau vidurineje - zinai kad medziagu >> savybes keiciasi prie skirtingu temperaturu? pvz vanduo tampa ledu, o >> metalai lydosi? > > Ne - ash toje pamokoje nebuvau. Bet nesuprantu, ka tai turi bendra su > tema. Nebent tu tikrai atskiri vandeni pagal skoni, kuris po paemimo ish > grezinio buvo pasildytas dviem laipsniais nuo nepasildyto. Vandens > savybes, ne vien tik fizikines, beje pasikeicia. > > >