vienas is demonstraciniu vaizdu cia (spausk ant karves apacioje): http://www.bbc.co.uk/food/tv_and_radio/perfection/experimental_kitchen_low.shtml "Linas Petkevičius" <linas@NONONOinfonova.lt> wrote in message news:hhflhh$v36$1@trimpas.omnitel.net... > > > "Mooney" <alaus@krastas.lt> parašė naujienų > news:hhfknl$tq8$1@trimpas.omnitel.net... >> mesos nemalu, mano mesininkas visada tai daro uz mane. >> >> prieskonius jei malti elektriniu aparatu ar grustuve grusti - yra >> skirtumas, nes malant kai kuriuos prieskonius elektrine jie apkarsta, >> atsiranda netipinis skonis. tiesiog zinoti reikia. >> > > Klausimas ne apie tai. Tu atskiri tuos skonius del to, nes skyresi mesos > malimo greitis? Nekalbu apie tai, kad priezastis gali buti visai kita - > centrifugoje prie 10.000 aps./sec sumaltas i tyrele farshas aisku skirsis > nuo sumalto senos bobute su rankine. Bet prie ko cia molkekules? > >> mokinais mokykloje tikriausiai bent jau vidurineje - zinai kad medziagu >> savybes keiciasi prie skirtingu temperaturu? pvz vanduo tampa ledu, o >> metalai lydosi? > > Ne - ash toje pamokoje nebuvau. Bet nesuprantu, ka tai turi bendra su > tema. Nebent tu tikrai atskiri vandeni pagal skoni, kuris po paemimo ish > grezinio buvo pasildytas dviem laipsniais nuo nepasildyto. Vandens > savybes, ne vien tik fizikines, beje pasikeicia. > > >