Suprantama daiktas kokybiskas, taciau galetu buti dvigubai pigesnis "skaitytojas" <arunasz@istrintizebra.lt> wrote in message news:jvojln$2g9$1@trimpas.omnitel.net... > Beje grupininiuose pirkimuose siandien siulomas JURA IMPRESSA C5 BLACK > http://beta.lt/vilnius/akcija/17336149/kavos-gurmanu-svajones-issipildymas-1899-litai-uz-2899-litu-vertes-sveicariska-automatini-kavos-aparata-jura-impressa-c5-black > > "Drambliukas" wrote in message news:jvocit$prp$1@trimpas.omnitel.net... > > > "ejs" <ejs@no.where> wrote in message > news:jvo6t0$io0$1@trimpas.omnitel.net... > > > Jei būsim tikslūs, espreso gaminamas su ~92C vandeniu, per kapučinatorių > > leidžiamas ~130C garas. > > Beje, vienas puodelis espresso - ~30 ml. > > > vandens bėgimo greitį lemia tik kavos supresavimas. Kuo man patinka > > "rankinis" Saeco - kavos nereikia presuoti. Pas tėvus yra rankinis > > Tikrai NE. Pasidariau as ta presavimo iranki (pakuoteje nera) ir presuoju, > nes kitaip is > viso neekonomiskai ismetama kava. Tiesa, Saeco kauselyje skirtingai nei > Krups turi > "voztuva" t.y. adatos smaigalio didumo skylute. Pasak instrukcijos del to > nereikia > presuoti kavos ir gaunama puta. Bet realiai tai nepresavus isbega visas > vanduo > akimirksniu. Krups aparate, darbe, eksperimentuojant pavyko panaudoti tiek > smulkia kava, > kad supresavus aparatas "uzsikimsdavo". Va tuomet buvo atomine kava. > Paskutiniu metu su > Saeco aparatu padariau atradima: ijungiu abu mygtukus, kad pagamintu garus > (kaip rasei iki > 130) bet nesuku to krano, o jungiu per varikli. Vanduo ilgiau buna karstas. > Tiesa puta > beveik niekad nesigauna, uztat nedideliam puodeliui uztenka karsto vandens. > Na bet tai > grynas issidirbinejimas. Todel ir nesiulau toki ar panasu pirkti. > > > > > jei pasidomėtum, 15 bar slėgis sudaromas ties kavos paviršiumi, tam kad > > vanduo pratekėtų per kavą. Tai galima padaryti ir vien pilant vandenį, > > bet arba nusibos laukti kol pribėgs reikiamas kiekis kavos, arba ji bus > > ejs > > Is tikro tai labai mielai pasidomeciau, nes tokie dalykai mane domina, tik > problema, kad > ner kur pasidometi. Tuomet gal gali pasakyti kokiu principu ruosiama kava > gerose kavinese, > kur stovi seno televizoriaus dydzio aparatas. Ar ten irgi vandeniu plykinama > kava, gal > slegis didensnis? Tik apie kavos rusi geriau nekalbam. Esu skaites kazkur, > kad Italijoje > espreso istaku pradzioje budavo bent 10 kartu didesnis slegis naudojamas. > >