Kažkaip sunkiai su šitu pavyksta susitart - iš tų pačių pupelių mano šrotinis iš Vokietijos parvežtas noname'as darė skanesnę kavą. Tik va užlinko maniškis praeitą savaitę :( "Drambliukas" <nera@nera.lt> wrote in message news:jvok38$2v0$1@trimpas.omnitel.net... > Suprantama daiktas kokybiskas, taciau galetu buti dvigubai pigesnis > > "skaitytojas" <arunasz@istrintizebra.lt> wrote in message > news:jvojln$2g9$1@trimpas.omnitel.net... >> Beje grupininiuose pirkimuose siandien siulomas JURA IMPRESSA C5 BLACK >> > http://beta.lt/vilnius/akcija/17336149/kavos-gurmanu-svajones-issipildymas-1899-litai-uz-2899-litu-vertes-sveicariska-automatini-kavos-aparata-jura-impressa-c5-black >> >> "Drambliukas" wrote in message news:jvocit$prp$1@trimpas.omnitel.net... >> >> >> "ejs" <ejs@no.where> wrote in message >> news:jvo6t0$io0$1@trimpas.omnitel.net... >> >> > Jei būsim tikslūs, espreso gaminamas su ~92C vandeniu, per >> > kapučinatorių >> > leidžiamas ~130C garas. >> > Beje, vienas puodelis espresso - ~30 ml. >> >> > vandens bėgimo greitį lemia tik kavos supresavimas. Kuo man patinka >> > "rankinis" Saeco - kavos nereikia presuoti. Pas tėvus yra rankinis >> >> Tikrai NE. Pasidariau as ta presavimo iranki (pakuoteje nera) ir >> presuoju, >> nes kitaip is >> viso neekonomiskai ismetama kava. Tiesa, Saeco kauselyje skirtingai nei >> Krups turi >> "voztuva" t.y. adatos smaigalio didumo skylute. Pasak instrukcijos del to >> nereikia >> presuoti kavos ir gaunama puta. Bet realiai tai nepresavus isbega visas >> vanduo >> akimirksniu. Krups aparate, darbe, eksperimentuojant pavyko panaudoti >> tiek >> smulkia kava, >> kad supresavus aparatas "uzsikimsdavo". Va tuomet buvo atomine kava. >> Paskutiniu metu su >> Saeco aparatu padariau atradima: ijungiu abu mygtukus, kad pagamintu >> garus >> (kaip rasei iki >> 130) bet nesuku to krano, o jungiu per varikli. Vanduo ilgiau buna >> karstas. >> Tiesa puta >> beveik niekad nesigauna, uztat nedideliam puodeliui uztenka karsto >> vandens. >> Na bet tai >> grynas issidirbinejimas. Todel ir nesiulau toki ar panasu pirkti. >> >> >> >> > jei pasidomėtum, 15 bar slėgis sudaromas ties kavos paviršiumi, tam kad >> > vanduo pratekėtų per kavą. Tai galima padaryti ir vien pilant vandenį, >> > bet arba nusibos laukti kol pribėgs reikiamas kiekis kavos, arba ji bus >> > ejs >> >> Is tikro tai labai mielai pasidomeciau, nes tokie dalykai mane domina, >> tik >> problema, kad >> ner kur pasidometi. Tuomet gal gali pasakyti kokiu principu ruosiama kava >> gerose kavinese, >> kur stovi seno televizoriaus dydzio aparatas. Ar ten irgi vandeniu >> plykinama >> kava, gal >> slegis didensnis? Tik apie kavos rusi geriau nekalbam. Esu skaites >> kazkur, >> kad Italijoje >> espreso istaku pradzioje budavo bent 10 kartu didesnis slegis naudojamas. >> >> > >