2012.08.06 15:15, Drambliukas rašė: > Tikrai NE. Pasidariau as ta presavimo iranki (pakuoteje nera) ir presuoju, nes kitaip is > viso neekonomiskai ismetama kava. Su saeco reikia atrasti kiekį ir malimo rupumą. Be to ir kavamalė per laiką dėvisi, ją reikia pareguliuoti. > Tiesa, Saeco kauselyje skirtingai nei Krups turi > "voztuva" t.y. adatos smaigalio didumo skylute. Pasak instrukcijos del to nereikia > presuoti kavos ir gaunama puta. Bet realiai tai nepresavus isbega visas vanduo > akimirksniu. reiškia vožtuvėlis maurais apaugęs. Reikiamą slėgį sudaro arba presavimas (Krupps ir kolegos su 'free flow' rankena), arba saeco vožtuvas. > Is tikro tai labai mielai pasidomeciau, nes tokie dalykai mane domina, tik problema, kad > ner kur pasidometi. Tuomet gal gali pasakyti kokiu principu ruosiama kava gerose kavinese, > kur stovi seno televizoriaus dydzio aparatas. Ar ten irgi vandeniu plykinama kava, gal > slegis didensnis? Tik apie kavos rusi geriau nekalbam. Esu skaites kazkur, kad Italijoje > espreso istaku pradzioje budavo bent 10 kartu didesnis slegis naudojamas. Tas pats 15 bar slėgis, nieko stebuklingo. Pilamas vanduo, o ne leidžiami garai. Skirtumas - tik rezervuaro talpa. O dėl 150 bar slėgio - netikiu. Kitaip ne vienas barista būtų nukeliavęs pas Abraomą. -- ejs