Tema: Ats.: kavos aparatas
Autorius: Darka
Data: 2012-08-07 12:59:14



sita kaina labai gera. As uz ena serija daugiau mokejau. Jei netureciau 
enos, pirkciau nesvarstydamas.

"skaitytojas"  parašė naujienų news:jvojln$2g9$1@trimpas.omnitel.net...

Beje grupininiuose pirkimuose siandien siulomas JURA IMPRESSA C5 BLACK
http://beta.lt/vilnius/akcija/17336149/kavos-gurmanu-svajones-issipildymas-1899-litai-uz-2899-litu-vertes-sveicariska-automatini-kavos-aparata-jura-impressa-c5-black

"Drambliukas"  wrote in message news:jvocit$prp$1@trimpas.omnitel.net...


"ejs" <ejs@no.where> wrote in message
news:jvo6t0$io0$1@trimpas.omnitel.net...

> Jei būsim tikslūs, espreso gaminamas su ~92C vandeniu, per kapučinatorių
> leidžiamas ~130C garas.
> Beje, vienas puodelis espresso - ~30 ml.

> vandens bėgimo greitį lemia tik kavos supresavimas. Kuo man patinka
> "rankinis" Saeco - kavos nereikia presuoti. Pas tėvus yra rankinis

Tikrai NE. Pasidariau as ta presavimo iranki (pakuoteje nera) ir presuoju,
nes kitaip is
viso neekonomiskai ismetama kava. Tiesa, Saeco kauselyje skirtingai nei
Krups turi
"voztuva" t.y. adatos smaigalio didumo skylute. Pasak instrukcijos del to
nereikia
presuoti kavos ir gaunama puta. Bet realiai tai nepresavus isbega visas
vanduo
akimirksniu. Krups aparate, darbe, eksperimentuojant pavyko panaudoti tiek
smulkia kava,
kad supresavus aparatas "uzsikimsdavo". Va tuomet buvo atomine kava.
Paskutiniu metu su
Saeco aparatu padariau atradima: ijungiu abu mygtukus, kad pagamintu garus
(kaip rasei iki
130) bet nesuku to krano, o jungiu per varikli. Vanduo ilgiau buna karstas.
Tiesa puta
beveik niekad nesigauna, uztat nedideliam puodeliui uztenka karsto vandens.
Na bet tai
grynas issidirbinejimas. Todel ir nesiulau toki ar panasu pirkti.



> jei pasidomėtum, 15 bar slėgis sudaromas ties kavos paviršiumi, tam kad
> vanduo pratekėtų per kavą. Tai galima padaryti ir vien pilant vandenį,
> bet arba nusibos laukti kol pribėgs reikiamas kiekis kavos, arba ji bus
> ejs

Is tikro tai labai mielai pasidomeciau, nes tokie dalykai mane domina, tik
problema, kad
ner kur pasidometi. Tuomet gal gali pasakyti kokiu principu ruosiama kava
gerose kavinese,
kur stovi seno televizoriaus dydzio aparatas. Ar ten irgi vandeniu plykinama
kava, gal
slegis didensnis? Tik apie kavos rusi geriau nekalbam. Esu skaites kazkur,
kad Italijoje
espreso istaku pradzioje budavo bent 10 kartu didesnis slegis naudojamas.