Tema: ... išvažiuočiau ...
Autorius: Li
Data: 2009-04-23 02:58:45

Kadangi naktinėju tai dar vieną įdomų reiškinėlį aprašysiu.
Būdama ketverių metų amžiaus mano augintinė tėčiui ir mamai labai
kategoriškai davė suprasti , kad ji maitinsis kada nori ir kuo nori. Mes
,žinoma išugdyti kitų įpročių, baisiai išsigandom ir bandėm
palaužti išsišokėlę. Bet dabar esam jai labai dėkingi, kad ji aršiai
ginė savo maitinimosi būdą, nes po trejų metų laikotarpyje patys
įsitikinom, kad pasaulyje yra tokių pat kuklių išsišokėlių – juos
vadina žaliaėdžiais (žalioji mityba). Ir palengva patys perėmėm jos
maitinimosi būdą.  Pirma, valgoma tada kada pats organizmas signalizuoja
apie stygių , tai net ne alkio pojūtis. Antra, produktai nemaišomi.
Trečia, visi produktai žali be terminio apdirbimo įskaitant žuvį ir
mėsą. Privalumų tokios mitybos dafiga. Bet  ne čia esmė. Iš kur
vaikas ketverių metų amžiaus galėjo žinoti , kad žmogaus organizmui
taip maitintis natūralu ir sveika? Paklausta , kai jai buvo septyneri ,
atsakė : jaučiau. Ir dar palygino pojučius kokius išgyvendavo , kai
maitindavosi ritmingai ir tam tikrą kiekį, ir kai laisvai – šmurkšt
į virtuvę , kas patiko capt ir vėl į lauką. Su žmonele prisiminėm
vaikystes. Ir tikrai, nei sirgom, nei virškinimo surikimų būta. Tai ir
apsisprendėm nekišti protingų išvedžiojimų , įmantrių ritualų ten
kur gamta tobulai viską sureguliavo. Beje, produktų kiekis apie tris
kartus sumažėjo. Tris kartus mažiau žemdirbiui prakaituoti tereikia.
Žinoma, tuoj pasipils : tai ką visi kiti durniai , per amžių amžius
maitinosi , o čia protingi atsirado? Nežinau, kas čia durnas ar
protingas. Jau seniai tokiom kategorijom nemąstau :)


-- 
Komentuoju straipsnį http://www.culture.lt/satenai/?st_id=16730