siandien buvau hales turguj is pat ryto, nusipirkau versienos ir jautienos kulnines, issiviriau skanios saltienos, saltienos virime svarbu pirma kart uzvirus ispylt viska i kriaukle, gerai perplaut, puoda irgi, tada sudet mesa atgal i puoda ir uzpilt uzvirtu vandeniu is virdulio, aisku pora galvu svoguno, kelios morkos, pipirai zirneliais, lauro lapai ir visa ta geri virt ant labai mazos ugnies 2.5-3 val., o dar nusipirkau pora kg jaunu agurkeliu, tai prisikynus is sodo vysniu, juodu serbentu, krienu lapu, krapu uzraugiau, aisku dar butina det kelias galvutes cesnako, juodu pipiru zirneliais, 1 ltr vandens, as pilu karsta, kad greiciau surugtu, istirpinam 1 valg sauksta druskos rupios, taip uzraugtus agurkelius galima skanauti jau kita diena, veliau laikyti saldytuve, baisiai gardu :) -- Komentuoju straipsnį http://www.culture.lt/satenai/?st_id=16847