Tamsta matau dar labiau paprogresavęs savo manijose, aš dar iki puodelio šildymo nenusiritau :) Jau nekalbant apie 3 punkto b variantą :D Realiausiai įgyvendinamas 1 variantas, geriausias 3, bet šaldymas nemanau kad reikalingas, nebent kokiam ofisiniam-konferenciniam sprendimui, kai reikia arbatos urmu ir išsyk tinkamos gerti. Individualiam vartojimui užtektų temperatūros-laiko sekimo ir indikacijos. Na, o 4 punktas tai aišku jau visiška ekstazė ir orgazmas, bet kol nepraeita mechaninė dalis, apie ją anksti galvoti :) Šiaip visą šį reikalą galima atskirti kaip du atskirus projektus - ruošimas ir puodelio stebėjimas. Pastarajam, jai nesirišinat prie konkretaus puodelio konstrukcijos, tiktų alia guminė apyrankė su integruotu hardvaru: mauni ant bet kokio puodelio ir naudojies. Tik va su indaplove nežinau kaip supažindinti tokį daiktą :) > Ir tokiem sprendimams nereikia galingo įvado. Gal turite dar geresnių > idėjų? :) jo, yra - ir pati arbata kad būtų plikoma pratekančiu būdu, alia kaip kava garais perpučiama :) Va toks va aparačiukas, kaip tik tinkamas geekų konferencijų rengimui :D http://www.youtube.com/watch?v=TZ014sAYPZc Dėl biznio pasiūlymo kol kas deja ne, nes turiu šviežiai pastartuotą interneto parduotuvę, tai dar reikia nemažo įdirbio, kol viskas susigulės į savo vėžes :) Bet mintį ausiu... kad ją kur bala... tai reikėjo tau čia įsikišti, aš jau buvau apsiraminęs :D azartas On Thu, 23 Feb 2012 00:39:40 +0200, lietuvys <lietuvys@takas.lt> wrote: > Labai pritariu autoriaus mintims ir norams - mane irgi ta arbatos > ceremonija kartais "užknisa". Kadangi mane ypač erzindavo laukimas kol > užplikyta arbata atvės, o verdančios negeriu, tai prigalvojau tokių > variantų: > 1. Arbatą pasidarai įprastu būdu, tik puodelis pagal temperatūrą garsu > ar šviesa tave informuoja kada laikas ją gerti. > 2. Arbatą pasidarai įprastu būdu, tik užplikai ją spec. puodelyje, kuris > sugeba palaikyti pageidaujamą temperatūrą šildydamas. Taip ilgai turėsi > geriamos temperatūros arbatą. Gudrusis puodelis turėtų turėti gerą > termoizoliaciją. > 3. Taip pat kaip 2-as variantas, tik puodelis turi temperatūros grafiko > programą ir šaldymo funkciją. Tokiu atveju, po nustatyto arbatos > pritraukimo laiko (ir temperatūros grafiko), arbata greitai atvėsinama > ir palaikoma geriamoje temperatūroje. Šaldymas gali būti realizuojamas: > a. įleidžiant šalto vandens porciją į išorinį indą (daugiasienis > puodelis), turintį bendras sieneles su arbatos indu. Prieš tai šaltas > vanduo gali būti saugojamas dar kitame inde arba tiesiog imamas iš > vandentiekio ar puodelio stoties indo... > b. priglaudus masyvų kūną (pvz., metalinį, radiatoriaus formų) prie > puodelio sienelių. > c. peltjė elementu > d. klasikiniu šaldytuvo principu > e. šalto geriamo vandens ir / ar ledukų įmaišymu > f. ventiliatoriumi virš arbatos > g. radiatoriumi, ventiliatoriumi.. > > 4. Toliau galima prigalvoti apie tokį požiūrį, kaip arbatos stotį su > automatiniu arbatos paruošimu pagal grafiką. Stotis gali turėti daug > paprastų arba gudrių puodelių. Vanduo užverdamas ne momentaliai, arbatos > porcija įmetama į puodelį, vanduo užpilamas. Pranešama kada laikas gerti > arbatą. > > Dar sugalvojau: artėja kavos pertraukėlė, prieš 10 minučių gauni > priminimą / užklausimą Outlook'e, ar padaryti arbatos. Pasirinkus Taip, > arbatos stotis pradeda ruošti arbatą ir Outlook'as vėl pakviečia nueiti > jos išgerti. > > azartai, darom biznį? Manau, ofisinėj ir geek'ų terpėj turėtume > pasisekimą. Aš rimtai. Žinoma, reikia padaryti rinkos analizę... >