problema yra sausas maistas / slapias (RAW) maistas, o ne jo sudetyje. Caponi "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message news:hf2pmo$3u3$1@trimpas.omnitel.net... > Jeigu tu neneigi, kad siūlai visgi šerti TIK sausu maistu, kaip tada > atrodo visos tos išvados apie mėsos+grūdų nesuderinamumą? > Aš dėstau logines sekas: > > 1. katės - mėsėdės, o ne visaėdės. Pataisykit, jei klystu, bet tai > reiškia, kad maisto medžiagas pasisavina tik iš "mėsos" ar jos pakaitalų, > o ne iš grūdų? > 2. Nors tu parašei, kad "ten [sausiakuose] vargiai mėsos deda", aš > nenorėčiau su tuo sutikti, nes kitaip katės juk mirtų, vien > sausiaku+vandeniu šeriamos? Jei grūdų nevirškina, o mėsos ten nėra, tai > kuo jos gyvos? > 3. Taigi, tarkim, kad sausiakuose visgi YRA kažkiek mėsos ar jos > pakaitalų. Bet juose yra ir grūdų, teisingai? Mėsos-grūdų santykis šios > diskusijos rėmuose įtakos neturi. > 4. Ar mėsos pakaitalai sausiakuose skiriasi nuo raw mėsos? Jei skiriasi - > kuo? Sausa mėsa lėčiau virškinasi? Nesukelia rūgštingumo pokyčių? Anything > else? > 5. Jei labai stipriai nesiskiria, sustatom viską kintamaisiais: A - > mėsa/pakaitalai, B - grūdai. > Tuomet Raw maisto sudėtis bus tik A, o sausiakų - A+B. Ok? > > Iš tavo straipsnio man susidarė įspūdis, jog šerti mišriai (raw+sausiakas) > yra blogai, teisingai? T.y., šerti A ir dar kartais duoti A+B yra blogai > tuo, kad A+B sudėtyje yra B elemento, kuris stabdo virškinimą, keičia > rūgtšingumą žarnyne, pūdo mėsą (A), etc? > > Tu sutinki, kad šerti vien raw yra labai gerai, ir geriau nei mišriai? > T.y., šerti vien A. > Bet taip pat tu sutinki, kad netgi pasirinkimas šerti VIEN sausiaku yra > visgi geriau, nei šerti mišriai, teisingai? > > T.y., tu siūlai geriau šerti A+B negu A+A+B, vie dėl to, kad priešingu > atveju B komponentas blogina A komponento įsisavinimą???? Juk jis sausiake > yra ar taip ar taip, koks gi skirtumas, jei duosi A+B sausiako ir dar > papildomai A žalios mėsos? > > Jūsų eilė. > Jonas. > > "Laura" <laura.veckunaite@gmail.com> wrote in message > news:hf0r39$9s4$1@trimpas.omnitel.net... >> >> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message >> news:hf0asb$g0k$1@trimpas.omnitel.net... >> > Aga, o sausiakuosna grūdų jokių nededa??? >> >> Tai kad ten vargiai mėsos deda, pagrinde grūdai. O ką? >> >> >> > Kodėl tame straipsnyje man lengva įskaityti mintį "jei neplanuojate >> > ištisai šerti tik gryna mėsa, geriau tada ir nepradėkite, o šerkite >> > vien sausiakais"? >> >> Nu gal kad yra tokia mintis :) T.p. yra mintis - jei neplanuoji šerti >> vien sausiaku, tai ir neduok jo katei. >> >> >> > Kokia gi ten tada pagrindinė mintis? Ką reiškia "nemaišyti" maisto? Jei >> > sausuose irgi vien tik mėsa ir pakaitalai - tai lygiai taip pat greitai >> > suvirškinamas masitas, ar teisingai suprantu? >> >> Nesupratau, iš kur ištraukei, kad sausuose maistuose yra VIEN tik mėsa ir >> jos pakaitalai? Nu aš tikrai taip nerašiau. >> >> >> galima tvirtinti, kad sočiai sausiakų užkirtusi katė gauna mažiau mėsos >> ekvivalento, nei taip pat sočiai vien mėsos užkirtusi katė? >> > >> >> Nu tai taip. >> >> >>