Tema: Re: katukui maistelio
Autorius: Yvl <chiornyj @ bumer.lt>
Data: 2009-12-01 12:33:25
tai o kas vandeni uzsuko kasharui prie sausiako?

"Caponi" <caponi@centras.lt> wrote in message news:hf2qaf$4v3$1@trimpas.omnitel.net...
> problema yra sausas maistas / slapias (RAW) maistas, o ne jo sudetyje.
> 
> Caponi
> 
> 
> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message 
> news:hf2pmo$3u3$1@trimpas.omnitel.net...
>> Jeigu tu neneigi, kad siūlai visgi šerti TIK sausu maistu, kaip tada 
>> atrodo visos tos išvados apie mėsos+grūdų nesuderinamumą?
>> Aš dėstau logines sekas:
>>
>> 1. katės - mėsėdės, o ne visaėdės. Pataisykit, jei klystu, bet tai 
>> reiškia, kad maisto medžiagas pasisavina tik iš "mėsos" ar jos pakaitalų, 
>> o ne iš grūdų?
>> 2. Nors tu parašei, kad "ten [sausiakuose] vargiai mėsos deda", aš 
>> nenorėčiau su tuo sutikti, nes kitaip katės juk mirtų, vien 
>> sausiaku+vandeniu šeriamos? Jei grūdų nevirškina, o mėsos ten nėra, tai 
>> kuo jos gyvos?
>> 3. Taigi, tarkim, kad sausiakuose visgi YRA kažkiek mėsos ar jos 
>> pakaitalų. Bet juose yra ir grūdų, teisingai? Mėsos-grūdų santykis šios 
>> diskusijos rėmuose įtakos neturi.
>> 4. Ar mėsos pakaitalai sausiakuose skiriasi nuo raw mėsos? Jei skiriasi - 
>> kuo? Sausa mėsa lėčiau virškinasi? Nesukelia rūgštingumo pokyčių? Anything 
>> else?
>> 5. Jei labai stipriai nesiskiria, sustatom viską kintamaisiais: A - 
>> mėsa/pakaitalai, B - grūdai.
>> Tuomet Raw maisto sudėtis bus tik A, o sausiakų - A+B. Ok?
>>
>> Iš tavo straipsnio man susidarė įspūdis, jog šerti mišriai (raw+sausiakas) 
>> yra blogai, teisingai? T.y., šerti A ir dar kartais duoti A+B yra blogai 
>> tuo, kad A+B sudėtyje yra B elemento, kuris stabdo virškinimą, keičia 
>> rūgtšingumą žarnyne, pūdo mėsą (A), etc?
>>
>> Tu sutinki, kad šerti vien raw yra labai gerai, ir geriau nei mišriai? 
>> T.y., šerti vien A.
>> Bet taip pat tu sutinki, kad netgi pasirinkimas šerti VIEN sausiaku yra 
>> visgi geriau, nei šerti mišriai, teisingai?
>>
>> T.y., tu siūlai geriau šerti A+B negu A+A+B, vie dėl to, kad priešingu 
>> atveju B komponentas blogina A komponento įsisavinimą???? Juk jis sausiake 
>> yra ar taip ar taip, koks gi skirtumas, jei duosi A+B sausiako ir dar 
>> papildomai A žalios mėsos?
>>
>> Jūsų eilė.
>> Jonas.
>>
>> "Laura" <laura.veckunaite@gmail.com> wrote in message 
>> news:hf0r39$9s4$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message 
>>> news:hf0asb$g0k$1@trimpas.omnitel.net...
>>> > Aga, o sausiakuosna grūdų jokių nededa???
>>>
>>> Tai kad ten vargiai mėsos deda, pagrinde grūdai. O ką?
>>>
>>>
>>> > Kodėl tame straipsnyje man lengva įskaityti mintį "jei neplanuojate 
>>> > ištisai šerti tik gryna mėsa, geriau tada ir nepradėkite, o šerkite 
>>> > vien sausiakais"?
>>>
>>> Nu gal kad yra tokia mintis :) T.p. yra mintis - jei neplanuoji šerti 
>>> vien sausiaku, tai ir neduok jo katei.
>>>
>>>
>>> > Kokia gi ten tada pagrindinė mintis? Ką reiškia "nemaišyti" maisto? Jei 
>>> > sausuose irgi vien tik mėsa ir pakaitalai - tai lygiai taip pat greitai 
>>> > suvirškinamas masitas, ar teisingai suprantu?
>>>
>>> Nesupratau, iš kur ištraukei, kad sausuose maistuose yra VIEN tik mėsa ir 
>>> jos pakaitalai? Nu aš tikrai taip nerašiau.
>>>
>>>
>>> galima tvirtinti, kad sočiai sausiakų užkirtusi katė gauna mažiau mėsos 
>>> ekvivalento, nei taip pat sočiai vien mėsos užkirtusi katė?
>>> >
>>>
>>> Nu tai taip.
>>>
>>>
>>> 
> 
>