tai o kas vandeni uzsuko kasharui prie sausiako? "Caponi" <caponi@centras.lt> wrote in message news:hf2qaf$4v3$1@trimpas.omnitel.net... > problema yra sausas maistas / slapias (RAW) maistas, o ne jo sudetyje. > > Caponi > > > "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message > news:hf2pmo$3u3$1@trimpas.omnitel.net... >> Jeigu tu neneigi, kad siūlai visgi šerti TIK sausu maistu, kaip tada >> atrodo visos tos išvados apie mėsos+grūdų nesuderinamumą? >> Aš dėstau logines sekas: >> >> 1. katės - mėsėdės, o ne visaėdės. Pataisykit, jei klystu, bet tai >> reiškia, kad maisto medžiagas pasisavina tik iš "mėsos" ar jos pakaitalų, >> o ne iš grūdų? >> 2. Nors tu parašei, kad "ten [sausiakuose] vargiai mėsos deda", aš >> nenorėčiau su tuo sutikti, nes kitaip katės juk mirtų, vien >> sausiaku+vandeniu šeriamos? Jei grūdų nevirškina, o mėsos ten nėra, tai >> kuo jos gyvos? >> 3. Taigi, tarkim, kad sausiakuose visgi YRA kažkiek mėsos ar jos >> pakaitalų. Bet juose yra ir grūdų, teisingai? Mėsos-grūdų santykis šios >> diskusijos rėmuose įtakos neturi. >> 4. Ar mėsos pakaitalai sausiakuose skiriasi nuo raw mėsos? Jei skiriasi - >> kuo? Sausa mėsa lėčiau virškinasi? Nesukelia rūgštingumo pokyčių? Anything >> else? >> 5. Jei labai stipriai nesiskiria, sustatom viską kintamaisiais: A - >> mėsa/pakaitalai, B - grūdai. >> Tuomet Raw maisto sudėtis bus tik A, o sausiakų - A+B. Ok? >> >> Iš tavo straipsnio man susidarė įspūdis, jog šerti mišriai (raw+sausiakas) >> yra blogai, teisingai? T.y., šerti A ir dar kartais duoti A+B yra blogai >> tuo, kad A+B sudėtyje yra B elemento, kuris stabdo virškinimą, keičia >> rūgtšingumą žarnyne, pūdo mėsą (A), etc? >> >> Tu sutinki, kad šerti vien raw yra labai gerai, ir geriau nei mišriai? >> T.y., šerti vien A. >> Bet taip pat tu sutinki, kad netgi pasirinkimas šerti VIEN sausiaku yra >> visgi geriau, nei šerti mišriai, teisingai? >> >> T.y., tu siūlai geriau šerti A+B negu A+A+B, vie dėl to, kad priešingu >> atveju B komponentas blogina A komponento įsisavinimą???? Juk jis sausiake >> yra ar taip ar taip, koks gi skirtumas, jei duosi A+B sausiako ir dar >> papildomai A žalios mėsos? >> >> Jūsų eilė. >> Jonas. >> >> "Laura" <laura.veckunaite@gmail.com> wrote in message >> news:hf0r39$9s4$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message >>> news:hf0asb$g0k$1@trimpas.omnitel.net... >>> > Aga, o sausiakuosna grūdų jokių nededa??? >>> >>> Tai kad ten vargiai mėsos deda, pagrinde grūdai. O ką? >>> >>> >>> > Kodėl tame straipsnyje man lengva įskaityti mintį "jei neplanuojate >>> > ištisai šerti tik gryna mėsa, geriau tada ir nepradėkite, o šerkite >>> > vien sausiakais"? >>> >>> Nu gal kad yra tokia mintis :) T.p. yra mintis - jei neplanuoji šerti >>> vien sausiaku, tai ir neduok jo katei. >>> >>> >>> > Kokia gi ten tada pagrindinė mintis? Ką reiškia "nemaišyti" maisto? Jei >>> > sausuose irgi vien tik mėsa ir pakaitalai - tai lygiai taip pat greitai >>> > suvirškinamas masitas, ar teisingai suprantu? >>> >>> Nesupratau, iš kur ištraukei, kad sausuose maistuose yra VIEN tik mėsa ir >>> jos pakaitalai? Nu aš tikrai taip nerašiau. >>> >>> >>> galima tvirtinti, kad sočiai sausiakų užkirtusi katė gauna mažiau mėsos >>> ekvivalento, nei taip pat sočiai vien mėsos užkirtusi katė? >>> > >>> >>> Nu tai taip. >>> >>> >>> > >