Tiesiog taip paprastai??? :))) "Caponi" <caponi@centras.lt> wrote in message news:hf2qaf$4v3$1@trimpas.omnitel.net... > problema yra sausas maistas / slapias (RAW) maistas, o ne jo sudetyje. > > Caponi > > > "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message > news:hf2pmo$3u3$1@trimpas.omnitel.net... > > Jeigu tu neneigi, kad siūlai visgi šerti TIK sausu maistu, kaip tada > > atrodo visos tos išvados apie mėsos+grūdų nesuderinamumą? > > Aš dėstau logines sekas: > > > > 1. katės - mėsėdės, o ne visaėdės. Pataisykit, jei klystu, bet tai > > reiškia, kad maisto medžiagas pasisavina tik iš "mėsos" ar jos pakaitalų, > > o ne iš grūdų? > > 2. Nors tu parašei, kad "ten [sausiakuose] vargiai mėsos deda", aš > > nenorėčiau su tuo sutikti, nes kitaip katės juk mirtų, vien > > sausiaku+vandeniu šeriamos? Jei grūdų nevirškina, o mėsos ten nėra, tai > > kuo jos gyvos? > > 3. Taigi, tarkim, kad sausiakuose visgi YRA kažkiek mėsos ar jos > > pakaitalų. Bet juose yra ir grūdų, teisingai? Mėsos-grūdų santykis šios > > diskusijos rėmuose įtakos neturi. > > 4. Ar mėsos pakaitalai sausiakuose skiriasi nuo raw mėsos? Jei skiriasi - > > kuo? Sausa mėsa lėčiau virškinasi? Nesukelia rūgštingumo pokyčių? Anything > > else? > > 5. Jei labai stipriai nesiskiria, sustatom viską kintamaisiais: A - > > mėsa/pakaitalai, B - grūdai. > > Tuomet Raw maisto sudėtis bus tik A, o sausiakų - A+B. Ok? > > > > Iš tavo straipsnio man susidarė įspūdis, jog šerti mišriai (raw+sausiakas) > > yra blogai, teisingai? T.y., šerti A ir dar kartais duoti A+B yra blogai > > tuo, kad A+B sudėtyje yra B elemento, kuris stabdo virškinimą, keičia > > rūgtšingumą žarnyne, pūdo mėsą (A), etc? > > > > Tu sutinki, kad šerti vien raw yra labai gerai, ir geriau nei mišriai? > > T.y., šerti vien A. > > Bet taip pat tu sutinki, kad netgi pasirinkimas šerti VIEN sausiaku yra > > visgi geriau, nei šerti mišriai, teisingai? > > > > T.y., tu siūlai geriau šerti A+B negu A+A+B, vie dėl to, kad priešingu > > atveju B komponentas blogina A komponento įsisavinimą???? Juk jis sausiake > > yra ar taip ar taip, koks gi skirtumas, jei duosi A+B sausiako ir dar > > papildomai A žalios mėsos? > > > > Jūsų eilė. > > Jonas. > > > > "Laura" <laura.veckunaite@gmail.com> wrote in message > > news:hf0r39$9s4$1@trimpas.omnitel.net... > >> > >> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message > >> news:hf0asb$g0k$1@trimpas.omnitel.net... > >> > Aga, o sausiakuosna grūdų jokių nededa??? > >> > >> Tai kad ten vargiai mėsos deda, pagrinde grūdai. O ką? > >> > >> > >> > Kodėl tame straipsnyje man lengva įskaityti mintį "jei neplanuojate > >> > ištisai šerti tik gryna mėsa, geriau tada ir nepradėkite, o šerkite > >> > vien sausiakais"? > >> > >> Nu gal kad yra tokia mintis :) T.p. yra mintis - jei neplanuoji šerti > >> vien sausiaku, tai ir neduok jo katei. > >> > >> > >> > Kokia gi ten tada pagrindinė mintis? Ką reiškia "nemaišyti" maisto? Jei > >> > sausuose irgi vien tik mėsa ir pakaitalai - tai lygiai taip pat greitai > >> > suvirškinamas masitas, ar teisingai suprantu? > >> > >> Nesupratau, iš kur ištraukei, kad sausuose maistuose yra VIEN tik mėsa ir > >> jos pakaitalai? Nu aš tikrai taip nerašiau. > >> > >> > >> galima tvirtinti, kad sočiai sausiakų užkirtusi katė gauna mažiau mėsos > >> ekvivalento, nei taip pat sočiai vien mėsos užkirtusi katė? > >> > > >> > >> Nu tai taip. > >> > >> > >> > >