Tema: Re: katukui maistelio
Autorius: Jonas Sergejenka
Data: 2009-12-01 17:51:08
Tiesiog taip paprastai???
:)))

"Caponi" <caponi@centras.lt> wrote in message news:hf2qaf$4v3$1@trimpas.omnitel.net...
> problema yra sausas maistas / slapias (RAW) maistas, o ne jo sudetyje.
> 
> Caponi
> 
> 
> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message 
> news:hf2pmo$3u3$1@trimpas.omnitel.net...
> > Jeigu tu neneigi, kad siūlai visgi šerti TIK sausu maistu, kaip tada 
> > atrodo visos tos išvados apie mėsos+grūdų nesuderinamumą?
> > Aš dėstau logines sekas:
> >
> > 1. katės - mėsėdės, o ne visaėdės. Pataisykit, jei klystu, bet tai 
> > reiškia, kad maisto medžiagas pasisavina tik iš "mėsos" ar jos pakaitalų, 
> > o ne iš grūdų?
> > 2. Nors tu parašei, kad "ten [sausiakuose] vargiai mėsos deda", aš 
> > nenorėčiau su tuo sutikti, nes kitaip katės juk mirtų, vien 
> > sausiaku+vandeniu šeriamos? Jei grūdų nevirškina, o mėsos ten nėra, tai 
> > kuo jos gyvos?
> > 3. Taigi, tarkim, kad sausiakuose visgi YRA kažkiek mėsos ar jos 
> > pakaitalų. Bet juose yra ir grūdų, teisingai? Mėsos-grūdų santykis šios 
> > diskusijos rėmuose įtakos neturi.
> > 4. Ar mėsos pakaitalai sausiakuose skiriasi nuo raw mėsos? Jei skiriasi - 
> > kuo? Sausa mėsa lėčiau virškinasi? Nesukelia rūgštingumo pokyčių? Anything 
> > else?
> > 5. Jei labai stipriai nesiskiria, sustatom viską kintamaisiais: A - 
> > mėsa/pakaitalai, B - grūdai.
> > Tuomet Raw maisto sudėtis bus tik A, o sausiakų - A+B. Ok?
> >
> > Iš tavo straipsnio man susidarė įspūdis, jog šerti mišriai (raw+sausiakas) 
> > yra blogai, teisingai? T.y., šerti A ir dar kartais duoti A+B yra blogai 
> > tuo, kad A+B sudėtyje yra B elemento, kuris stabdo virškinimą, keičia 
> > rūgtšingumą žarnyne, pūdo mėsą (A), etc?
> >
> > Tu sutinki, kad šerti vien raw yra labai gerai, ir geriau nei mišriai? 
> > T.y., šerti vien A.
> > Bet taip pat tu sutinki, kad netgi pasirinkimas šerti VIEN sausiaku yra 
> > visgi geriau, nei šerti mišriai, teisingai?
> >
> > T.y., tu siūlai geriau šerti A+B negu A+A+B, vie dėl to, kad priešingu 
> > atveju B komponentas blogina A komponento įsisavinimą???? Juk jis sausiake 
> > yra ar taip ar taip, koks gi skirtumas, jei duosi A+B sausiako ir dar 
> > papildomai A žalios mėsos?
> >
> > Jūsų eilė.
> > Jonas.
> >
> > "Laura" <laura.veckunaite@gmail.com> wrote in message 
> > news:hf0r39$9s4$1@trimpas.omnitel.net...
> >>
> >> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message 
> >> news:hf0asb$g0k$1@trimpas.omnitel.net...
> >> > Aga, o sausiakuosna grūdų jokių nededa???
> >>
> >> Tai kad ten vargiai mėsos deda, pagrinde grūdai. O ką?
> >>
> >>
> >> > Kodėl tame straipsnyje man lengva įskaityti mintį "jei neplanuojate 
> >> > ištisai šerti tik gryna mėsa, geriau tada ir nepradėkite, o šerkite 
> >> > vien sausiakais"?
> >>
> >> Nu gal kad yra tokia mintis :) T.p. yra mintis - jei neplanuoji šerti 
> >> vien sausiaku, tai ir neduok jo katei.
> >>
> >>
> >> > Kokia gi ten tada pagrindinė mintis? Ką reiškia "nemaišyti" maisto? Jei 
> >> > sausuose irgi vien tik mėsa ir pakaitalai - tai lygiai taip pat greitai 
> >> > suvirškinamas masitas, ar teisingai suprantu?
> >>
> >> Nesupratau, iš kur ištraukei, kad sausuose maistuose yra VIEN tik mėsa ir 
> >> jos pakaitalai? Nu aš tikrai taip nerašiau.
> >>
> >>
> >> galima tvirtinti, kad sočiai sausiakų užkirtusi katė gauna mažiau mėsos 
> >> ekvivalento, nei taip pat sočiai vien mėsos užkirtusi katė?
> >> >
> >>
> >> Nu tai taip.
> >>
> >>
> >> 
> 
>