Grubiai - taip (t.y. maisto paruosimo budas iki sausiako ar tiesiog mesos gabalo isvirimo yra pagrindinis skirtumas), nori smulkiau ir tiksliau - info pilna, as kazkada tam savo laiko paskyriau, nes buvo aktualu, jei tau reikia - greitai ir nesunkiai rasi, Google tikriausiai moki naudotis :-) Caponi "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message news:hf3e1c$3ji$1@trimpas.omnitel.net... > Tiesiog taip paprastai??? > :))) > > "Caponi" <caponi@centras.lt> wrote in message > news:hf2qaf$4v3$1@trimpas.omnitel.net... >> problema yra sausas maistas / slapias (RAW) maistas, o ne jo sudetyje. >> >> Caponi >> >> >> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message >> news:hf2pmo$3u3$1@trimpas.omnitel.net... >> > Jeigu tu neneigi, kad siūlai visgi šerti TIK sausu maistu, kaip tada >> > atrodo visos tos išvados apie mėsos+grūdų nesuderinamumą? >> > Aš dėstau logines sekas: >> > >> > 1. katės - mėsėdės, o ne visaėdės. Pataisykit, jei klystu, bet tai >> > reiškia, kad maisto medžiagas pasisavina tik iš "mėsos" ar jos >> > pakaitalų, >> > o ne iš grūdų? >> > 2. Nors tu parašei, kad "ten [sausiakuose] vargiai mėsos deda", aš >> > nenorėčiau su tuo sutikti, nes kitaip katės juk mirtų, vien >> > sausiaku+vandeniu šeriamos? Jei grūdų nevirškina, o mėsos ten nėra, tai >> > kuo jos gyvos? >> > 3. Taigi, tarkim, kad sausiakuose visgi YRA kažkiek mėsos ar jos >> > pakaitalų. Bet juose yra ir grūdų, teisingai? Mėsos-grūdų santykis šios >> > diskusijos rėmuose įtakos neturi. >> > 4. Ar mėsos pakaitalai sausiakuose skiriasi nuo raw mėsos? Jei >> > skiriasi - >> > kuo? Sausa mėsa lėčiau virškinasi? Nesukelia rūgštingumo pokyčių? >> > Anything >> > else? >> > 5. Jei labai stipriai nesiskiria, sustatom viską kintamaisiais: A - >> > mėsa/pakaitalai, B - grūdai. >> > Tuomet Raw maisto sudėtis bus tik A, o sausiakų - A+B. Ok? >> > >> > Iš tavo straipsnio man susidarė įspūdis, jog šerti mišriai >> > (raw+sausiakas) >> > yra blogai, teisingai? T.y., šerti A ir dar kartais duoti A+B yra >> > blogai >> > tuo, kad A+B sudėtyje yra B elemento, kuris stabdo virškinimą, keičia >> > rūgtšingumą žarnyne, pūdo mėsą (A), etc? >> > >> > Tu sutinki, kad šerti vien raw yra labai gerai, ir geriau nei mišriai? >> > T.y., šerti vien A. >> > Bet taip pat tu sutinki, kad netgi pasirinkimas šerti VIEN sausiaku yra >> > visgi geriau, nei šerti mišriai, teisingai? >> > >> > T.y., tu siūlai geriau šerti A+B negu A+A+B, vie dėl to, kad priešingu >> > atveju B komponentas blogina A komponento įsisavinimą???? Juk jis >> > sausiake >> > yra ar taip ar taip, koks gi skirtumas, jei duosi A+B sausiako ir dar >> > papildomai A žalios mėsos? >> > >> > Jūsų eilė. >> > Jonas. >> > >> > "Laura" <laura.veckunaite@gmail.com> wrote in message >> > news:hf0r39$9s4$1@trimpas.omnitel.net... >> >> >> >> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message >> >> news:hf0asb$g0k$1@trimpas.omnitel.net... >> >> > Aga, o sausiakuosna grūdų jokių nededa??? >> >> >> >> Tai kad ten vargiai mėsos deda, pagrinde grūdai. O ką? >> >> >> >> >> >> > Kodėl tame straipsnyje man lengva įskaityti mintį "jei neplanuojate >> >> > ištisai šerti tik gryna mėsa, geriau tada ir nepradėkite, o šerkite >> >> > vien sausiakais"? >> >> >> >> Nu gal kad yra tokia mintis :) T.p. yra mintis - jei neplanuoji šerti >> >> vien sausiaku, tai ir neduok jo katei. >> >> >> >> >> >> > Kokia gi ten tada pagrindinė mintis? Ką reiškia "nemaišyti" maisto? >> >> > Jei >> >> > sausuose irgi vien tik mėsa ir pakaitalai - tai lygiai taip pat >> >> > greitai >> >> > suvirškinamas masitas, ar teisingai suprantu? >> >> >> >> Nesupratau, iš kur ištraukei, kad sausuose maistuose yra VIEN tik mėsa >> >> ir >> >> jos pakaitalai? Nu aš tikrai taip nerašiau. >> >> >> >> >> >> galima tvirtinti, kad sočiai sausiakų užkirtusi katė gauna mažiau >> >> mėsos >> >> ekvivalento, nei taip pat sočiai vien mėsos užkirtusi katė? >> >> > >> >> >> >> Nu tai taip. >> >> >> >> >> >> >> >>