Kaip nespecialistas norėčiau pastebėti, kad žuvys nuo žinduolių skiriasi viena (be kita ko) ypatybe - žuvys nenustoja augti su amžiumi, o žinduoliai - nustoja. Žinduoliai sendami traukiasi, gūžiasi, susidėvi, ląstelės sunešiotos, raumenys kieti. Žuvys kaip augo - taip auga ir toliau. Ir netgi nežinau, nuo ko jos miršta, jei "nesusidėvi". :))) Kaip jums toks argumentas? "Specelistas" <kas@yra.ble> wrote in message news:hi25v3$snj$1@trimpas.omnitel.net... > o man juokas ima kai zmones valgo nuo senatves uzlinkusi arkly ir garsiai > cepsedami postringauja kad nieko cia neskiria nuo versienos. > gi kalba eina ne apie skirtumus tarp 1 ir 2 gk lydekuciu, kalba eina apie > 12-15 metu senumo zhuvi. > > > > "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message > news:hi25gr$rss$1@trimpas.omnitel.net... > > Na, man is tiesu kiek juokas ima, kai zmones pradeda pasakot kad "cia ne > > 1987 metu vynas, nes tais metais saule sviete daugiau", "ta pati degtine > > anksciau buvo svelnesne" ir t.t. > > Jeigu kazkam psichologiskai geriau, valgant maza zuvi, ir jie > > isivaizduoja, kad ji skanesne (minkstesne, sultingesne, etc), tai tik i > > sveikata. Taciau as kiek sutikdavau visokiu prisigaudziusiu mielaciaus- > > visu pasiteisinimas buvo "sitokia pati skaniausia" > > Vienas dalykas yra tikras- siltu oru maza zuvi islaikyt sviezia yra > > gerokai sunkiau, todel truputi "perlaikytos" jaunos zuvies skonis bus > > prastesnis nei dideles. > > Dabar, kai yra 1001 zuvies paruosimo receptas, ir dar uzgeriant kazkuo- > > netikiu, kad patiekalu is vienodai sviezios skirtingu dydziu zuvies skonis > > ryskiai skirtusi. Arba lenkiu galva pries liezuvio virtuozus. > > > > > > "karolis" <kailis@delfi.lt> wrote in message > > news:hi217t$k1d$1@trimpas.omnitel.net... > > :)))))) > > ir tik todel!!! > > :)) > > > > esu murzius, todel man jaunesnes zuvies mesa skanesne > > > > "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message > > news:hi1o43$4he$1@trimpas.omnitel.net... > >> Negi niekam iki siol nedasunta, kodel skaitoma, kad mazos zuvies mesa > >> buna > >> skanesne? > >> Todel, kad murzius, prisigaudes 25-30 cm lydeku butent taip teisinasi, > >> kodel > >> jis jas visas paeme namo. Ir tik todel. > >> Ilgainiui sitas dalbajobiskas pasiteisinimas patapo defaultiniu poziuriu. > >> > >> "Tom" <tomm-delete-@takas.lt> wrote in message > >> news:hi1jhk$sse$1@trimpas.omnitel.net... > >>> Na as irgi taip maniau kad iki 3kg skali mesa o po to jau ne kas esu > >>> pagaves keleta po 5kg tai jau skoni ne tas. Taciau siemet 7.5kg papuole > >>> tai net buvau nustebes kad pagal skoni niekuo nesikyre nuo mazu. Tai > >>> pasirodo visgi priklauso nuo vandens telkinio kuriame gyvena lydeka. > >>> "Specelistas" <kas@yra.ble> wrote in message > >>> news:hi1gqv$ohq$1@trimpas.omnitel.net... > >>>> tas "kuo didesne tuo skanesne" tai nebent sugavejo emociju sukeltas > >>>> efektas. > >>>> vertingiausia lydekos mesa turbut iki kokiu 3 kg, poto kuo tolyn tuo... > >>>> aisq skaniai galima paruost net ir makaronus kurie patys per save gali > >>>> netureti nei skonio nei kvapo, cia jau kiti klausimai ;) > >>>> > >>>> > >>>> > >>>> > >>>> "Petka" <petras555delete@gmail.com> wrote in message > >>>> news:hi1fts$n1v$1@trimpas.omnitel.net... > >>>>> Pritariu. Beje esu girdėjęs nuomonių ir ne vieną, kad kuo didesnė, tuo > >>>>> skanesnė. Viskas kulinaro rankose. O kanibalizmas tarp lydeku labai > >>>>> paplitęs. > >>>>> --- > >>>>> Petka > >>>>> > >>>>> Dar321 wrote: > >>>>>> Keista, nes ichtiologų nuomonė priešinga - tokių "mamyčių" > >>>>>> reprodukcinis potencialas prastesnis nei dvikilinės silkės. > >>>>>> Esu valgęs keptą ~10kg lydekioką, tai labai nustebęs buvau, kad gali > >>>>>> būti taip skanu, nes prisiklausęs buvau tokių nuomonių apie "sausas > >>>>>> ir > >>>>>> neskanias" lydekas. Visks nuo kulinaro priklauso... ;) > >>>>>> > >>>>>> p.s. dar vyrauja nuomonė, kad tokie monstrai per sezoną suryja > >>>>>> daugiau > >>>>>> mažesnių lydekų nei išauga jos palikuonių. > >>>>>> > >>>>>> --------------------------------> > >>>>>> Su pagarba, > >>>>>> Darius > >>>> > >>>> > >>> > >>> > >>> > >> > >> > > > > > >