ar aš!!!???... "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message news:hi6rrq$u70$1@trimpas.omnitel.net... > Ko toks pikts :) > > > "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message > news:hi4q42$q53$1@trimpas.omnitel.net... > > Medikų klausk. :) Bet girdėjau gandus, kad kaulų augimas stoja apie > > 25-uosius metus, o toliau - tik vidaus organų didėjimas (vieniems), > > ir/arba raumenų masės mažėjimas (kitiems). > > Procentiškai - kažkiek. Susitraukusi senyvų žmonių oda rodo tiek buvusio > > "turinio" netekimą, tiek pačios odos elastingumo sumažėjimą. > > > > Trečia vertus - tikrai nesugebėsiu palaikyti šios diskusijos medicininių > > žinių lygyje, ir ypač žvejų konfoje. Tikrai besidomintys ras daugiau ir > > išsamesnės info gūgle/wiki platybėse, o jei nori per dantį traukti - mesk > > tą reikalą, ir jei pats esi kompetetingas, tai iškart ir rašyk tai, ką > > žinai, o ne uždavinėk retorinius klausimus. Susitarėm? > > > > "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message > > news:hi4nvn$mhv$1@trimpas.omnitel.net... > >> Ir kiek jau tie žinduoliai susitraukia? > >> > >> > >> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message > >> news:hi4b4c$k5$1@trimpas.omnitel.net... > >> > Kaip nespecialistas norėčiau pastebėti, kad žuvys nuo žinduolių > >> > skiriasi > >> > viena (be kita ko) ypatybe - žuvys nenustoja augti su amžiumi, o > >> > žinduoliai - nustoja. Žinduoliai sendami traukiasi, gūžiasi, susidėvi, > >> > ląstelės sunešiotos, raumenys kieti. Žuvys kaip augo - taip auga ir > >> > toliau. Ir netgi nežinau, nuo ko jos miršta, jei "nesusidėvi". :))) > >> > Kaip jums toks argumentas? > >> > > >> > "Specelistas" <kas@yra.ble> wrote in message > >> > news:hi25v3$snj$1@trimpas.omnitel.net... > >> >> o man juokas ima kai zmones valgo nuo senatves uzlinkusi arkly ir > >> >> garsiai > >> >> cepsedami postringauja kad nieko cia neskiria nuo versienos. > >> >> gi kalba eina ne apie skirtumus tarp 1 ir 2 gk lydekuciu, kalba eina > >> >> apie > >> >> 12-15 metu senumo zhuvi. > >> >> > >> >> > >> >> > >> >> "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message > >> >> news:hi25gr$rss$1@trimpas.omnitel.net... > >> >> > Na, man is tiesu kiek juokas ima, kai zmones pradeda pasakot kad > >> >> > "cia > >> >> > ne > >> >> > 1987 metu vynas, nes tais metais saule sviete daugiau", "ta pati > >> >> > degtine > >> >> > anksciau buvo svelnesne" ir t.t. > >> >> > Jeigu kazkam psichologiskai geriau, valgant maza zuvi, ir jie > >> >> > isivaizduoja, kad ji skanesne (minkstesne, sultingesne, etc), tai > >> >> > tik i > >> >> > sveikata. Taciau as kiek sutikdavau visokiu prisigaudziusiu > >> >> > mielaciaus- > >> >> > visu pasiteisinimas buvo "sitokia pati skaniausia" > >> >> > Vienas dalykas yra tikras- siltu oru maza zuvi islaikyt sviezia yra > >> >> > gerokai sunkiau, todel truputi "perlaikytos" jaunos zuvies skonis > >> >> > bus > >> >> > prastesnis nei dideles. > >> >> > Dabar, kai yra 1001 zuvies paruosimo receptas, ir dar uzgeriant > >> >> > kazkuo- > >> >> > netikiu, kad patiekalu is vienodai sviezios skirtingu dydziu zuvies > >> >> > skonis > >> >> > ryskiai skirtusi. Arba lenkiu galva pries liezuvio virtuozus. > >> >> > > >> >> > > >> >> > "karolis" <kailis@delfi.lt> wrote in message > >> >> > news:hi217t$k1d$1@trimpas.omnitel.net... > >> >> > :)))))) > >> >> > ir tik todel!!! > >> >> > :)) > >> >> > > >> >> > esu murzius, todel man jaunesnes zuvies mesa skanesne > >> >> > > >> >> > "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message > >> >> > news:hi1o43$4he$1@trimpas.omnitel.net... > >> >> >> Negi niekam iki siol nedasunta, kodel skaitoma, kad mazos zuvies > >> >> >> mesa > >> >> >> buna > >> >> >> skanesne? > >> >> >> Todel, kad murzius, prisigaudes 25-30 cm lydeku butent taip > >> >> >> teisinasi, > >> >> >> kodel > >> >> >> jis jas visas paeme namo. Ir tik todel. > >> >> >> Ilgainiui sitas dalbajobiskas pasiteisinimas patapo defaultiniu > >> >> >> poziuriu. > >> >> >> > >> >> >> "Tom" <tomm-delete-@takas.lt> wrote in message > >> >> >> news:hi1jhk$sse$1@trimpas.omnitel.net... > >> >> >>> Na as irgi taip maniau kad iki 3kg skali mesa o po to jau ne kas > >> >> >>> esu > >> >> >>> pagaves keleta po 5kg tai jau skoni ne tas. Taciau siemet 7.5kg > >> >> >>> papuole > >> >> >>> tai net buvau nustebes kad pagal skoni niekuo nesikyre nuo mazu. > >> >> >>> Tai > >> >> >>> pasirodo visgi priklauso nuo vandens telkinio kuriame gyvena > >> >> >>> lydeka. > >> >> >>> "Specelistas" <kas@yra.ble> wrote in message > >> >> >>> news:hi1gqv$ohq$1@trimpas.omnitel.net... > >> >> >>>> tas "kuo didesne tuo skanesne" tai nebent sugavejo emociju > >> >> >>>> sukeltas > >> >> >>>> efektas. > >> >> >>>> vertingiausia lydekos mesa turbut iki kokiu 3 kg, poto kuo tolyn > >> >> >>>> tuo... > >> >> >>>> aisq skaniai galima paruost net ir makaronus kurie patys per save > >> >> >>>> gali > >> >> >>>> netureti nei skonio nei kvapo, cia jau kiti klausimai ;) > >> >> >>>> > >> >> >>>> > >> >> >>>> > >> >> >>>> > >> >> >>>> "Petka" <petras555delete@gmail.com> wrote in message > >> >> >>>> news:hi1fts$n1v$1@trimpas.omnitel.net... > >> >> >>>>> Pritariu. Beje esu girdėjęs nuomonių ir ne vieną, kad kuo > >> >> >>>>> didesnė, > >> >> >>>>> tuo > >> >> >>>>> skanesnė. Viskas kulinaro rankose. O kanibalizmas tarp lydeku > >> >> >>>>> labai > >> >> >>>>> paplitęs. > >> >> >>>>> --- > >> >> >>>>> Petka > >> >> >>>>> > >> >> >>>>> Dar321 wrote: > >> >> >>>>>> Keista, nes ichtiologų nuomonė priešinga - tokių "mamyčių" > >> >> >>>>>> reprodukcinis potencialas prastesnis nei dvikilinės silkės. > >> >> >>>>>> Esu valgęs keptą ~10kg lydekioką, tai labai nustebęs buvau, kad > >> >> >>>>>> gali > >> >> >>>>>> būti taip skanu, nes prisiklausęs buvau tokių nuomonių apie > >> >> >>>>>> "sausas > >> >> >>>>>> ir > >> >> >>>>>> neskanias" lydekas. Visks nuo kulinaro priklauso... ;) > >> >> >>>>>> > >> >> >>>>>> p.s. dar vyrauja nuomonė, kad tokie monstrai per sezoną suryja > >> >> >>>>>> daugiau > >> >> >>>>>> mažesnių lydekų nei išauga jos palikuonių. > >> >> >>>>>> > >> >> >>>>>> --------------------------------> > >> >> >>>>>> Su pagarba, > >> >> >>>>>> Darius > >> >> >>>> > >> >> >>>> > >> >> >>> > >> >> >>> > >> >> >>> > >> >> >> > >> >> >> > >> >> > > >> >> > > >> >> > >> >> > >> >