Medikų klausk. :) Bet girdėjau gandus, kad kaulų augimas stoja apie 25-uosius metus, o toliau - tik vidaus organų didėjimas (vieniems), ir/arba raumenų masės mažėjimas (kitiems). Procentiškai - kažkiek. Susitraukusi senyvų žmonių oda rodo tiek buvusio "turinio" netekimą, tiek pačios odos elastingumo sumažėjimą. Trečia vertus - tikrai nesugebėsiu palaikyti šios diskusijos medicininių žinių lygyje, ir ypač žvejų konfoje. Tikrai besidomintys ras daugiau ir išsamesnės info gūgle/wiki platybėse, o jei nori per dantį traukti - mesk tą reikalą, ir jei pats esi kompetetingas, tai iškart ir rašyk tai, ką žinai, o ne uždavinėk retorinius klausimus. Susitarėm? "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message news:hi4nvn$mhv$1@trimpas.omnitel.net... > Ir kiek jau tie žinduoliai susitraukia? > > > "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message > news:hi4b4c$k5$1@trimpas.omnitel.net... > > Kaip nespecialistas norėčiau pastebėti, kad žuvys nuo žinduolių skiriasi > > viena (be kita ko) ypatybe - žuvys nenustoja augti su amžiumi, o > > žinduoliai - nustoja. Žinduoliai sendami traukiasi, gūžiasi, susidėvi, > > ląstelės sunešiotos, raumenys kieti. Žuvys kaip augo - taip auga ir > > toliau. Ir netgi nežinau, nuo ko jos miršta, jei "nesusidėvi". :))) > > Kaip jums toks argumentas? > > > > "Specelistas" <kas@yra.ble> wrote in message > > news:hi25v3$snj$1@trimpas.omnitel.net... > >> o man juokas ima kai zmones valgo nuo senatves uzlinkusi arkly ir garsiai > >> cepsedami postringauja kad nieko cia neskiria nuo versienos. > >> gi kalba eina ne apie skirtumus tarp 1 ir 2 gk lydekuciu, kalba eina apie > >> 12-15 metu senumo zhuvi. > >> > >> > >> > >> "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message > >> news:hi25gr$rss$1@trimpas.omnitel.net... > >> > Na, man is tiesu kiek juokas ima, kai zmones pradeda pasakot kad "cia > >> > ne > >> > 1987 metu vynas, nes tais metais saule sviete daugiau", "ta pati > >> > degtine > >> > anksciau buvo svelnesne" ir t.t. > >> > Jeigu kazkam psichologiskai geriau, valgant maza zuvi, ir jie > >> > isivaizduoja, kad ji skanesne (minkstesne, sultingesne, etc), tai tik i > >> > sveikata. Taciau as kiek sutikdavau visokiu prisigaudziusiu mielaciaus- > >> > visu pasiteisinimas buvo "sitokia pati skaniausia" > >> > Vienas dalykas yra tikras- siltu oru maza zuvi islaikyt sviezia yra > >> > gerokai sunkiau, todel truputi "perlaikytos" jaunos zuvies skonis bus > >> > prastesnis nei dideles. > >> > Dabar, kai yra 1001 zuvies paruosimo receptas, ir dar uzgeriant kazkuo- > >> > netikiu, kad patiekalu is vienodai sviezios skirtingu dydziu zuvies > >> > skonis > >> > ryskiai skirtusi. Arba lenkiu galva pries liezuvio virtuozus. > >> > > >> > > >> > "karolis" <kailis@delfi.lt> wrote in message > >> > news:hi217t$k1d$1@trimpas.omnitel.net... > >> > :)))))) > >> > ir tik todel!!! > >> > :)) > >> > > >> > esu murzius, todel man jaunesnes zuvies mesa skanesne > >> > > >> > "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message > >> > news:hi1o43$4he$1@trimpas.omnitel.net... > >> >> Negi niekam iki siol nedasunta, kodel skaitoma, kad mazos zuvies mesa > >> >> buna > >> >> skanesne? > >> >> Todel, kad murzius, prisigaudes 25-30 cm lydeku butent taip teisinasi, > >> >> kodel > >> >> jis jas visas paeme namo. Ir tik todel. > >> >> Ilgainiui sitas dalbajobiskas pasiteisinimas patapo defaultiniu > >> >> poziuriu. > >> >> > >> >> "Tom" <tomm-delete-@takas.lt> wrote in message > >> >> news:hi1jhk$sse$1@trimpas.omnitel.net... > >> >>> Na as irgi taip maniau kad iki 3kg skali mesa o po to jau ne kas esu > >> >>> pagaves keleta po 5kg tai jau skoni ne tas. Taciau siemet 7.5kg > >> >>> papuole > >> >>> tai net buvau nustebes kad pagal skoni niekuo nesikyre nuo mazu. Tai > >> >>> pasirodo visgi priklauso nuo vandens telkinio kuriame gyvena lydeka. > >> >>> "Specelistas" <kas@yra.ble> wrote in message > >> >>> news:hi1gqv$ohq$1@trimpas.omnitel.net... > >> >>>> tas "kuo didesne tuo skanesne" tai nebent sugavejo emociju sukeltas > >> >>>> efektas. > >> >>>> vertingiausia lydekos mesa turbut iki kokiu 3 kg, poto kuo tolyn > >> >>>> tuo... > >> >>>> aisq skaniai galima paruost net ir makaronus kurie patys per save > >> >>>> gali > >> >>>> netureti nei skonio nei kvapo, cia jau kiti klausimai ;) > >> >>>> > >> >>>> > >> >>>> > >> >>>> > >> >>>> "Petka" <petras555delete@gmail.com> wrote in message > >> >>>> news:hi1fts$n1v$1@trimpas.omnitel.net... > >> >>>>> Pritariu. Beje esu girdėjęs nuomonių ir ne vieną, kad kuo didesnė, > >> >>>>> tuo > >> >>>>> skanesnė. Viskas kulinaro rankose. O kanibalizmas tarp lydeku labai > >> >>>>> paplitęs. > >> >>>>> --- > >> >>>>> Petka > >> >>>>> > >> >>>>> Dar321 wrote: > >> >>>>>> Keista, nes ichtiologų nuomonė priešinga - tokių "mamyčių" > >> >>>>>> reprodukcinis potencialas prastesnis nei dvikilinės silkės. > >> >>>>>> Esu valgęs keptą ~10kg lydekioką, tai labai nustebęs buvau, kad > >> >>>>>> gali > >> >>>>>> būti taip skanu, nes prisiklausęs buvau tokių nuomonių apie > >> >>>>>> "sausas > >> >>>>>> ir > >> >>>>>> neskanias" lydekas. Visks nuo kulinaro priklauso... ;) > >> >>>>>> > >> >>>>>> p.s. dar vyrauja nuomonė, kad tokie monstrai per sezoną suryja > >> >>>>>> daugiau > >> >>>>>> mažesnių lydekų nei išauga jos palikuonių. > >> >>>>>> > >> >>>>>> --------------------------------> > >> >>>>>> Su pagarba, > >> >>>>>> Darius > >> >>>> > >> >>>> > >> >>> > >> >>> > >> >>> > >> >> > >> >> > >> > > >> > > >> > >> >