Ko toks pikts :) "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message news:hi4q42$q53$1@trimpas.omnitel.net... > Medikų klausk. :) Bet girdėjau gandus, kad kaulų augimas stoja apie > 25-uosius metus, o toliau - tik vidaus organų didėjimas (vieniems), > ir/arba raumenų masės mažėjimas (kitiems). > Procentiškai - kažkiek. Susitraukusi senyvų žmonių oda rodo tiek buvusio > "turinio" netekimą, tiek pačios odos elastingumo sumažėjimą. > > Trečia vertus - tikrai nesugebėsiu palaikyti šios diskusijos medicininių > žinių lygyje, ir ypač žvejų konfoje. Tikrai besidomintys ras daugiau ir > išsamesnės info gūgle/wiki platybėse, o jei nori per dantį traukti - mesk > tą reikalą, ir jei pats esi kompetetingas, tai iškart ir rašyk tai, ką > žinai, o ne uždavinėk retorinius klausimus. Susitarėm? > > "sonca" <anzelmas@matutis.lt> wrote in message > news:hi4nvn$mhv$1@trimpas.omnitel.net... >> Ir kiek jau tie žinduoliai susitraukia? >> >> >> "Jonas Sergejenka" <johnas@kazhkur.com> wrote in message >> news:hi4b4c$k5$1@trimpas.omnitel.net... >> > Kaip nespecialistas norėčiau pastebėti, kad žuvys nuo žinduolių >> > skiriasi >> > viena (be kita ko) ypatybe - žuvys nenustoja augti su amžiumi, o >> > žinduoliai - nustoja. Žinduoliai sendami traukiasi, gūžiasi, susidėvi, >> > ląstelės sunešiotos, raumenys kieti. Žuvys kaip augo - taip auga ir >> > toliau. Ir netgi nežinau, nuo ko jos miršta, jei "nesusidėvi". :))) >> > Kaip jums toks argumentas? >> > >> > "Specelistas" <kas@yra.ble> wrote in message >> > news:hi25v3$snj$1@trimpas.omnitel.net... >> >> o man juokas ima kai zmones valgo nuo senatves uzlinkusi arkly ir >> >> garsiai >> >> cepsedami postringauja kad nieko cia neskiria nuo versienos. >> >> gi kalba eina ne apie skirtumus tarp 1 ir 2 gk lydekuciu, kalba eina >> >> apie >> >> 12-15 metu senumo zhuvi. >> >> >> >> >> >> >> >> "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message >> >> news:hi25gr$rss$1@trimpas.omnitel.net... >> >> > Na, man is tiesu kiek juokas ima, kai zmones pradeda pasakot kad >> >> > "cia >> >> > ne >> >> > 1987 metu vynas, nes tais metais saule sviete daugiau", "ta pati >> >> > degtine >> >> > anksciau buvo svelnesne" ir t.t. >> >> > Jeigu kazkam psichologiskai geriau, valgant maza zuvi, ir jie >> >> > isivaizduoja, kad ji skanesne (minkstesne, sultingesne, etc), tai >> >> > tik i >> >> > sveikata. Taciau as kiek sutikdavau visokiu prisigaudziusiu >> >> > mielaciaus- >> >> > visu pasiteisinimas buvo "sitokia pati skaniausia" >> >> > Vienas dalykas yra tikras- siltu oru maza zuvi islaikyt sviezia yra >> >> > gerokai sunkiau, todel truputi "perlaikytos" jaunos zuvies skonis >> >> > bus >> >> > prastesnis nei dideles. >> >> > Dabar, kai yra 1001 zuvies paruosimo receptas, ir dar uzgeriant >> >> > kazkuo- >> >> > netikiu, kad patiekalu is vienodai sviezios skirtingu dydziu zuvies >> >> > skonis >> >> > ryskiai skirtusi. Arba lenkiu galva pries liezuvio virtuozus. >> >> > >> >> > >> >> > "karolis" <kailis@delfi.lt> wrote in message >> >> > news:hi217t$k1d$1@trimpas.omnitel.net... >> >> > :)))))) >> >> > ir tik todel!!! >> >> > :)) >> >> > >> >> > esu murzius, todel man jaunesnes zuvies mesa skanesne >> >> > >> >> > "servisas" <mes@esame.cia> wrote in message >> >> > news:hi1o43$4he$1@trimpas.omnitel.net... >> >> >> Negi niekam iki siol nedasunta, kodel skaitoma, kad mazos zuvies >> >> >> mesa >> >> >> buna >> >> >> skanesne? >> >> >> Todel, kad murzius, prisigaudes 25-30 cm lydeku butent taip >> >> >> teisinasi, >> >> >> kodel >> >> >> jis jas visas paeme namo. Ir tik todel. >> >> >> Ilgainiui sitas dalbajobiskas pasiteisinimas patapo defaultiniu >> >> >> poziuriu. >> >> >> >> >> >> "Tom" <tomm-delete-@takas.lt> wrote in message >> >> >> news:hi1jhk$sse$1@trimpas.omnitel.net... >> >> >>> Na as irgi taip maniau kad iki 3kg skali mesa o po to jau ne kas >> >> >>> esu >> >> >>> pagaves keleta po 5kg tai jau skoni ne tas. Taciau siemet 7.5kg >> >> >>> papuole >> >> >>> tai net buvau nustebes kad pagal skoni niekuo nesikyre nuo mazu. >> >> >>> Tai >> >> >>> pasirodo visgi priklauso nuo vandens telkinio kuriame gyvena >> >> >>> lydeka. >> >> >>> "Specelistas" <kas@yra.ble> wrote in message >> >> >>> news:hi1gqv$ohq$1@trimpas.omnitel.net... >> >> >>>> tas "kuo didesne tuo skanesne" tai nebent sugavejo emociju >> >> >>>> sukeltas >> >> >>>> efektas. >> >> >>>> vertingiausia lydekos mesa turbut iki kokiu 3 kg, poto kuo tolyn >> >> >>>> tuo... >> >> >>>> aisq skaniai galima paruost net ir makaronus kurie patys per save >> >> >>>> gali >> >> >>>> netureti nei skonio nei kvapo, cia jau kiti klausimai ;) >> >> >>>> >> >> >>>> >> >> >>>> >> >> >>>> >> >> >>>> "Petka" <petras555delete@gmail.com> wrote in message >> >> >>>> news:hi1fts$n1v$1@trimpas.omnitel.net... >> >> >>>>> Pritariu. Beje esu girdėjęs nuomonių ir ne vieną, kad kuo >> >> >>>>> didesnė, >> >> >>>>> tuo >> >> >>>>> skanesnė. Viskas kulinaro rankose. O kanibalizmas tarp lydeku >> >> >>>>> labai >> >> >>>>> paplitęs. >> >> >>>>> --- >> >> >>>>> Petka >> >> >>>>> >> >> >>>>> Dar321 wrote: >> >> >>>>>> Keista, nes ichtiologų nuomonė priešinga - tokių "mamyčių" >> >> >>>>>> reprodukcinis potencialas prastesnis nei dvikilinės silkės. >> >> >>>>>> Esu valgęs keptą ~10kg lydekioką, tai labai nustebęs buvau, kad >> >> >>>>>> gali >> >> >>>>>> būti taip skanu, nes prisiklausęs buvau tokių nuomonių apie >> >> >>>>>> "sausas >> >> >>>>>> ir >> >> >>>>>> neskanias" lydekas. Visks nuo kulinaro priklauso... ;) >> >> >>>>>> >> >> >>>>>> p.s. dar vyrauja nuomonė, kad tokie monstrai per sezoną suryja >> >> >>>>>> daugiau >> >> >>>>>> mažesnių lydekų nei išauga jos palikuonių. >> >> >>>>>> >> >> >>>>>> --------------------------------> >> >> >>>>>> Su pagarba, >> >> >>>>>> Darius >> >> >>>> >> >> >>>> >> >> >>> >> >> >>> >> >> >>> >> >> >> >> >> >> >> >> > >> >> > >> >> >> >> >>