Tema: Re: slyvu vynas
Autorius: AlfIndraja
Data: 2009-09-10 09:50:01
Lietuvisku vynuogiu vyna darau beveik kasmet, daugiau nei 10 metu. Kartais 
pasidarom ir obuoliu.
Tuo tarpu, kitu lietuvisku uogu  - nebandziau. Teko karta braskiu vyna 
gamint, kai surugo trintu braskiu su cukrum gal kokie 9 litrai.. Visai nieko 
gavos, bet kaip ir kiti minejo, reikia vandenuko dapilt ir t.t.

---
"trulia" <dzindzikliakai@inbox.lt> wrote in message 
news:h8a241$oj5$1@trimpas.omnitel.net...
> su slyvu (kaip ir su kriausiu)vynu labai sunkiai seksis ,nes turi mazai 
> taninu ir labai greitai gali nesurugti ,o sugizti.,sunkus sulciu 
> atskyrimas nuo tirsciu ,skaidrejimas ,zodziu daug reikia idet darbo ir 
> sunkus prognuozuojamas tolimesnis rezultatas. jei nebandei gaminti is 
> obuoliu ar kokiu serbentu siulyciau atsisakyti tos minties .
> "AlfIndraja" <indraja_@_indraja.com> wrote in message 
> news:h8820r$uh7$1@trimpas.omnitel.net...
>> Sveiki, kadangi uzderejo slyvu, be slyvu koses - uogienes, nelabai 
>> daugiau sumastau kur jas naudot.
>> Slyvu kompotai - nevalgomi pas mus. T.y. valgau tik as jei pridarau :P
>> Vien zo, buvo atkreiptas demesys, kad yra prekiaujama kiniestiskais slyvu 
>> vynais. Gal kas yra bandes toki dalyka daryti is lietuvisku slyvu? Kokiu 
>> budu isskirti skaidrias slyvu sultis? Ar tik per ta aparata garini, ar 
>> turite kokiu nors kitokiu minciu?
>> Visos idejos, ka daryti su slyvom - welcome!
>>
>> I.
>
>