Tema: Re: namines desreles
Autorius: ALORA
Data: 2009-10-07 16:27:21
apie tuos metus pasakyti daug negaliu, aš buvau ten pirmą kartą, berods, 88. 
Ir, kaip minėjau, Tiuringijos dešrelės buvo tikrai jėga. Berlynietiškų 
valgyti neteko. O dėl gamintojų - aišku, kad jų visokių yra. Bet pagrindinių 
tikrai vokiškų dešrelių jau mėsos produktu nepavadinsi, nes skonis 
nenusakomas :) Pvz., Niurnbergo dešrelės, bavariškos Gelbwurstas ir 
Weisswurstas, visokios ten Frankfurto, Vienos ir dar kažkokios tipo 
pieniškos dešrelės.

A, dar vieną valgomą prisiminiau - tiuringiška arba saksoniška česnakinė 
Knackwurst (bet ne kitų regionų), ji rūkyta, panaši į mūsų kaimišką ringę, 
valgoma nulaužus gabaliuką su duona arba dedama į šiupinius. Antras 
pafeiksliukas http://de.wikipedia.org/wiki/Knackwurst

Beat česnakas ir pienas gali truputį vidurius paleisti, ar ne? :)

"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
news:hahbnm$o9i$1@trimpas.omnitel.net...
>
>
> Gal man is vaikystes like labai geros asociacijos i tas vokiskas 
> desreles,nes apie 76-78 metus tekdavo stovyklaut vasarom pionieriu 
> stovyklose Vokietijoje (daugiausia Tiuringijoje),o ten vos ne kasvakara 
> vietiniai vadovai gamindavo desreles ir jas kepdavo,pod zvuk gitary i 
> pionerskych pesen :).
> Taip pat like labai geri prisiminimai apie desreliu skoni Berlyne 
> Alexander platz'o kioskeliuose.
> Todel vis stengdavausi atgamint ta skoni,gamindamas namie desreles.Bet 
> ,kad ir kaip laikydavausi recepturos,turiu pripazint,kad iki oroginalo 
> nedatempdavau niekada,nors seimynai jos patikdavo (jie neisrankus 
> maistui).
> Esu mates laida per Discovery,kaip fokietis gamina desreles,tai 
> nepasakyciau,kad ten butu buve ideta daug ingredientu : 
> druska,pipirai,cesnakas ir pienas.Deda i patelnia,siek tiek apkepa,o 
> veliau patroskino su raugintais kopustais.
>
>