apie tuos metus pasakyti daug negaliu, aš buvau ten pirmą kartą, berods, 88. Ir, kaip minėjau, Tiuringijos dešrelės buvo tikrai jėga. Berlynietiškų valgyti neteko. O dėl gamintojų - aišku, kad jų visokių yra. Bet pagrindinių tikrai vokiškų dešrelių jau mėsos produktu nepavadinsi, nes skonis nenusakomas :) Pvz., Niurnbergo dešrelės, bavariškos Gelbwurstas ir Weisswurstas, visokios ten Frankfurto, Vienos ir dar kažkokios tipo pieniškos dešrelės. A, dar vieną valgomą prisiminiau - tiuringiška arba saksoniška česnakinė Knackwurst (bet ne kitų regionų), ji rūkyta, panaši į mūsų kaimišką ringę, valgoma nulaužus gabaliuką su duona arba dedama į šiupinius. Antras pafeiksliukas http://de.wikipedia.org/wiki/Knackwurst Beat česnakas ir pienas gali truputį vidurius paleisti, ar ne? :) "Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message news:hahbnm$o9i$1@trimpas.omnitel.net... > > > Gal man is vaikystes like labai geros asociacijos i tas vokiskas > desreles,nes apie 76-78 metus tekdavo stovyklaut vasarom pionieriu > stovyklose Vokietijoje (daugiausia Tiuringijoje),o ten vos ne kasvakara > vietiniai vadovai gamindavo desreles ir jas kepdavo,pod zvuk gitary i > pionerskych pesen :). > Taip pat like labai geri prisiminimai apie desreliu skoni Berlyne > Alexander platz'o kioskeliuose. > Todel vis stengdavausi atgamint ta skoni,gamindamas namie desreles.Bet > ,kad ir kaip laikydavausi recepturos,turiu pripazint,kad iki oroginalo > nedatempdavau niekada,nors seimynai jos patikdavo (jie neisrankus > maistui). > Esu mates laida per Discovery,kaip fokietis gamina desreles,tai > nepasakyciau,kad ten butu buve ideta daug ingredientu : > druska,pipirai,cesnakas ir pienas.Deda i patelnia,siek tiek apkepa,o > veliau patroskino su raugintais kopustais. > >