+ šitas išbandytas tikrai labai skani lazanija gaunasi "ExDi" <exdigi@gmail.com> parašė naujienų pranešime:hbp69k$5iv$1@trimpas.omnitel.net... > Na as darau pagal si recepta: > > 1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.), 300 g. Parmezano sūrio; > Bolonese padažui: > 1 didesnis svogūnas, 1 didelė morka, skiltelė česnako, 300 g. faršo > (galima > 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos), 15 g. džiovintų grybų arba 200 g. > pievagrybių, 0.5 stiklinės balto vyno, 0.5 stiklinės vandens, 3 šaukštai > pomidorų pastos, 75 g. sviesto, prieskonių ir druskos; > Bechamel padažui: > 50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato. > > Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo > puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę > morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, > susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti > vandenyje).Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama > puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 > valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą > su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, > pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens > pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes. > Padažas turi būti tirštas. > > Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami > miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas > pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių > pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną. > > Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po > vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių. Aliejumi ar > sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos > lakštai. Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to > Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, > sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu > tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po > mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių > C įkaitintą į orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 > minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai. >