o tarkim tas ismislas, kur su spinatais ir varske, irgi vadinasi lazanija? kazkokioj uzeigoj valgiau - skonis fantastiskas! "ExDi" <exdigi@gmail.com> wrote in message news:hbp69k$5iv$1@trimpas.omnitel.net... > Na as darau pagal si recepta: > > 1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.), 300 g. Parmezano sūrio; > Bolonese padažui: > 1 didesnis svogūnas, 1 didelė morka, skiltelė česnako, 300 g. faršo > (galima > 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos), 15 g. džiovintų grybų arba > 200 g. > pievagrybių, 0.5 stiklinės balto vyno, 0.5 stiklinės vandens, 3 > šaukštai > pomidorų pastos, 75 g. sviesto, prieskonių ir druskos; > Bechamel padažui: > 50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato. > > Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio > didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę > trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas > faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai > išmirkyti vandenyje).Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į > stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens > ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas > skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama > prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) > ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), > viskas kepama apie 30-45 minutes. > Padažas turi būti tirštas. > > Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame > apkepinami > miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas > pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių > pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą > pieną. > > Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti > dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant > lėkščių. Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai > įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai. Dedami lazanijos lakštai, > kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma > tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos > lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel > padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį > sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C > įkaitintą į orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama > 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai. >